Προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου εξετάζει ο Ερντογάν

Τούρκοι σύμβουλοι του Ερντογάν επεξεργάζονται σενάρια προσάρτησης των κατεχόμενων, τα οποία μάλιστα εισηγούνται στον «Σουλτάνο».

Σύμφωνα με την RealNews, οι επεξεργασίες αυτές διαρρέονται προκειμένου να υποχρεώσουν την Ε.Ε και την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για το διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.

Τα σενάρια αυτά υπάρχουν και θα τεθούν στο τραπέζι επίσημα εάν η Τουρκία δεν καταφέρει να περάσει την «γραμμή» της για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο.

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι ακόμα δεν βιάζονται. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, με σχεδιασμό να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά οικόπεδα (5,6 και 7), και σε κάποιο αυτά να πραγματοποιήσει γεώτρηση.

Αυτό θα το πραγματοποιήσει είτε ως απάντηση σε ανακοινώσεις για το οικόπεδο, είτε θα γίνει μετά από πρόσκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση του ψευδοκράτους.

Τον Ιούνιο η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή και το γεωτρύπανο Yavuz, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τρία στάδια της στρατηγικής

Το πρώτο είναι η παρουσία επί μήνες στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, δυτικά της Πάφου, των πλωτών της γεωτρύπανων και η πραγματοποίηση γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Αν δεν πετύχουν το στόχο τους, που είναι η πρόσκληση στο τραπέζι της μοιρασιάς, θα κλιμακώσουν στο επόμενο επίπεδο που είναι η πραγματοποίηση γεώτρησης σε αδειοδοτημένο τεμάχιο, πιθανόν το 6.

Αν και πάλι δεν πετύχουν το στόχο τους, το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης είναι η προσάρτηση των κατεχομένων, για να καταστεί με τον τρόπο αυτό η υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους de facto τουρκική, πάντα με βάση τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΥΠΡΟΣ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!