Προκλητικός Τζήμερος: «Οι χρυσαυγίτες είναι πρωτοξάδερφα του ΚΚΕ»

Μια άποψη που ιστορικά έχει απορριφθεί και έχει καταρριφθεί ανά τον κόσμο αλλά χρησιμοποιείται κατά καιρούς από ανθρώπους που επιδιώκουν να αμαυρώσουν την αριστερά επανέφερε σήμερα, ημέρα καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Θ. Τζήμερος ανέφερε ότι «δεν είναι ακροδεξιοί οι χρυσαυγίτες. Εθνικοσοσιαλιστές είναι. Δηλαδή αριστεροί. Πρωτοξάδερφα του ΚΚΕ. Αυτοί ήθελαν να φέρουν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ εθνικιστική δικτατορία του Μιχαλολιάκου και οι άλλοι θέλουν να φέρουν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ διεθνιστική δικτατορία του Κουτσούμπα».

Το όλο πράγμα έχει ξεκινήσει από το όνομα του κόμματος του Χίτλερ, το οποίο ήταν Εθνικoσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα των Εργατών (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP), ωστόσο, η ιδεολόγία του δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πιο μακριά από οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί σοσιαλισμός.
Αντιθέτως, ο ιστορικός Ρίτσαρντ Έβανς έχει γράψει ότι «ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν κατά κάποιον τρόπο η ακριβώς αντίθετη ιδεολογία του σοσιαλισμού», ενώ έτερος ιστορικός, ο ίαν Κέρσο έχει ξεκαθαρίσει ότι «ο Χίτλερ δεν ήταν ποτέ σοσιαλιστής», άλλωστε οι ναζί δίωξαν κάθε αριστερό στη Γερμανία στο πλαίσιο της κατάληψης της εξουσίας.

Επίσης, η ιδεολογία των ναζί ήταν σαφώς αντιμαρξιστική, ρατσιστική και είχαν εξαιρετικά καλές σχέσεις με το βιομηχανικό κατεστημένο της Γερμανίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΚΕ, TZΗΜΕΡΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]