Πρώην υπουργός ΝΔ: Το ΠΑΜΕ κατέλυσε & γελοιοποίησε το κράτος -Ευθύνες σε κυβέρνηση, ΕΛΑΣ (φωτο)

Να «επιβληθούν στο ΠΑΜΕ τα προβλεπόμενα πρόστιμα και να διερευνηθούν οι ευθύνες της ΕΛΑΣ για μη τήρηση των μέτρων», ζητά με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς. Μάλιστα, ο κ. Σκορδάς τονίζει ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει «τότε το Κράτος ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ και ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με απρόβλεπτες συνέπειες», ενώ κάνει αναφορά και στον «καρατέκα του ΠΑΜΕ», θέτοντας το ερώτημα «προς τι η ασυλία στο ΚΚΕ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ο «καρατέκα» του ΠΑΜΕ που παραλίγο ν’ αφήσει παράλυτο τον αστυνομικό, δεν συνελήφθη αν και η ταυτότητά του είναι γνωστή. Εάν σήμερα κιόλας, δεν επιβληθούν στο ΠΑΜΕ τα προβλεπόμενα πρόστιμα και δεν διερευνηθούν οι ευθύνες της ΕΛΑΣ για μη τήρηση των μέτρων, τότε το Κράτος ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ και ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με απρόβλεπτες συνέπειες… Αλλιώς, ας μας εξηγήσουν, προς τι η ασυλία στο ΚΚΕ;

Ποιος είναι ο Θ. Σκορδάς

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σκορδάς είναι παλιό στέλεχος της ΝΔ που συνδέεται με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: Από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2009, κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αναδεικνύοντας την στην δεύτερη θέση απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών και εθνικών αναπτυξιακών πόρων και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ολοκλήρωση σημαντικών κατασκευαστικών έργων όπως το Πέταλο του Μαλιακού, η σύνδεση Σχηματαρίου – Χαλκίδας κ.α. Στην συνέχεια, ανέλαβε χρέη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Τον Ιούλιο του 2010 με απόφαση του τότε Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Ιουνίου 2012, συμμετείχε στην Κυβέρνηση Σαμαρά ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης – ανταγωνιστικότητας – βιομηχανίας και εμπορίου. Η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση ανανεώθηκε στο ίδιο υπουργείο κατά τον ανασχηματισμό που έγινε το καλοκαίρι του 2013. Ολοκλήρωσε την κυβερνητική του θητεία το καλοκαίρι του 2014, με τον ανασχηματισμό που έγινε μετά τις Ευρωεκλογές.  Επέστρεψε στην Αγορά ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας ΣΕΛΟΝΤΑ Ιχθυοτροφεία ΑΕΓΕ. Εξελέγη πρόεδρος του ΔΣ και εν συνεχεία CEO της εν λόγω εταιρείας, συμβάλλοντας με την υπόλοιπη διοίκηση στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΣΕΛΟΝΤΑ και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών γενικότερα. Από τα μέσα του 2015 σύστησε κι ενεργοποίησε ένα εργαστήρι πολιτικής (think tank) ενεργών πολιτών, το οποίο απέκτησε νομική οντότητα το 2016, με την επωνυμία Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση κι Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α. www.reuma.gr).

Πέτσας: Πρόστιμα για συναθροίσεις & «μπαλάκι» στην ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις και φυσικά όποιος συμμετέχει σε αυτές παραβιάζει τον νόμο και βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμα», ενώ έριξε το «μπαλάκι» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι «η τήρηση των μέτρων είναι επιχειρησιακό θέμα της Αστυνομίας».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η συνάθροιση άνω των 10 ατόμων, επί ποινή 1.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ η κυβέρνηση μετέφερε γι’ αυτό το λόγο την Πρωτομαγιά στις 9 Μαΐου, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς καμία παρέμβαση της ΕΛΑΣ.  

Μάλιστα, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν στο ΑΠΕ την ικανοποίησή τους για την υπεύθυνη στάση που τηρούν έως τώρα οι πολίτες, την Πρωτομαγιά, όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΜΕ, ΣΚΟΡΔΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΔ, ΚΑΤΑΛΥΣΕ, ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΣΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!