Προγραμματική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Ευρύτατη αποδοχή για σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, Προγραμματικές Θέσεις

Προγραμματική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Ευρύτατη αποδοχή για σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, Προγραμματικές Θέσεις

Έληξε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, με την δημόσια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου της Συνδιάσκεψης, εκτός από την ολομελειακή διαδικασία, πραγματοποιηθήκαν και τραπέζια διαλόγου με θέματα, την Εργασία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό κράτος, τον Πολιτισμό και το Κράτος-Δημοκρατία-Θεσμοί, στα οποία συμμετείχαν κατ’ επιλογή τα μέλη της συνδιάσκεψης.

Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρακολούθησαν 1602 σύνεδροι από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα συντονιστικά των οργανώσεων του εξωτερικού.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψης πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν 128 σύντροφοι και συντρόφισσες.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Γιώργος Σταθάκης, επικεφαλής της επιτροπής προγραμματικών θέσεων, παρουσίασε το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις τόσο από την διαδικασία της ολομέλειας όσο και από τα τραπέζια διαλόγου.

Στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές θέσεις ψήφισαν 1076 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1044 (97,0%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 28 λευκά (2,7%).

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική απόφαση εισηγήθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις των συνέδρων.

Στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση ψήφισαν 1067 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1027 (96,3%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 36 λευκά (3,4%).

Το προεδρείο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε ένα δεύτερο ψηφιακό άλμα με την πετυχημένη διαδικτυακή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία ακολούθησε τις 67 πετυχημένες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Φλεβάρης-Μάρτης του 2021.

Η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την κοινωνία θα συνεχιστεί με την ανοιχτή διαβούλευση – συζήτηση για τη διαρκή επικαιροποίηση των προγραμματικών του θέσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΓΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]