Προφάσεις εν αμαρτίαις για τη χρηματοδότηση «ψεκασμένων» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Προφάσεις εν αμαρτίαις για τη χρηματοδότηση «ψεκασμένων»

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ σε περιφερειακά κανάλια για προβολή παραπλανητικών «ειδήσεων» σχετικά με την πανδημία, παραβλέποντας ότι τα πρόστιμα αυτά πληρώθηκαν με… χρήμα από τη λίστα Πέτσα.

Να «τραβήξει» μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κυβέρνησής του και των περιφερειακών ΜΜΕ της λίστας Πέτσα που προπαγανδίζουν ακραίες συνωμοσιολογικές θέσεις των αρνητών της πανδημίας, παρότι επιχορηγήθηκαν για το αντίθετο, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επανέφερε στη Βουλή τα δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» για τα περιφερειακά μέσα, τα οποία, παρότι παρουσίαζαν εκπομπές για «ψεκασμένους», επιβραβεύτηκαν από τη λίστα Πέτσα, λόγω της φιλοκυβερνητικής γραμμής τους, ανέφερε ότι μπορεί να χρηματοδοτήθηκαν και τηλεοπτικοί σταθμοί «ψεκασμένων», όμως επιβλήθηκαν πρόστιμα από το ΕΣΡ και ο έλεγχος συνεχίζεται.

Προσπερνώντας το γεγονός πως τα πρόστιμα είναι δουλειά του ΕΣΡ και πως αυτά πληρώθηκαν με δημόσιους πόρους που χορηγήθηκαν από τη λίστα Πέτσα, θα θυμίσουμε τη στάση της κυβέρνησης την περίοδο των αποκαλύψεων για την «ποιότητα» ορισμένων Μέσων που αντάμειψε. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αντιμετωπίσει τα σχετικά δημοσιεύματα με χλευασμό, υποβαθμίζοντας το θέμα, με το επιχείρημα ότι, εφόσον έληξε η καμπάνια, ο καθένας μπορεί να παρουσιάζει ό,τι θέλει! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κραδαίνοντας τότε και την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού που μετέδωσε εκπομπή που ισχυριζόταν ότι πίσω από την πανδημία βρίσκεται σχέδιο της παγκόσμιας τάξης για την εξόντωση 15.000 παιδιών, είχε αναφέρει πως «Η εκστρατεία ενημέρωσης “Μένουμε σπίτι” και “Μένουμε ασφαλείς” ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Θράκη Net, η εν λόγω εκπομπή προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020. Οι ημερομηνίες, λοιπόν, μιλούν από μόνες τους και κάθε σύνδεση της επίμαχης εκπομπής με την εκστρατεία ενημέρωσης περνά στη σφαίρα του αντιπολιτευτικά γελοίου». Συμφωνούσε άραγε τότε ο κ. Μητσοτάκης πως πρόκειται για αντιπολιτευτική γελοιότητα αυτό που σήμερα λέει πως διερευνούν οι θεσμικοί φορείς της πολιτείας;

Βέβαια, την άποψη περί γελοιότητας δεν συμμερίστηκε το ΕΣΡ, που, μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό για «προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου προγράμματος» και για «προβολή παραπλανητικών ισχυρισμών και ειδήσεων που μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία». Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, το κανάλι αναμετέδωσε διαδικτυακή εκπομπή, στην οποία ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, αναφορές περί «γενοκτονίας κατά του ελληνικού πληθυσμού», «ψεύτικης πανδημίας», «μασονίας» και «εβραϊκού κράτους, αστυνομίας και ΜΜΕ», με έναν αυτοαποκαλούμενο «συνταγματολόγο» να καλεί σε ανυπακοή ως προς τη χρήση μάσκας στα παιδιά («Κύριε Πέτσα, τι λέτε, υπάρχει κορονοϊός;» «Εφ.Συν.» 03.10.2020).

πηγή: efsyn.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!