«Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;» Το μήνυμα του Στ. Κούλογλου στον Αλέξη Τσίπρα

  • Απο Aftodioikisi News
  • 20 Ιουλίου 2021 - 10:42
  • Comments Off

«Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;» Το μήνυμα του Στ. Κούλογλου στον Αλέξη Τσίπρα

Τη φράση «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;» της Μελίνας Μερκούρη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, χρησιμοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να στείλει μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs.gr, ο κ. Κούλογλου τονίζει πως οι συγκρίσεις που κατά καιρούς γίνονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του τότε και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και τους ηγέτες τους δεν στέκουν, για χίλιους λόγους, ωστόσο αναρωτιέται «αν η φράση της Μελίνας έχει κάποια σχέση;», για να απαντήσει ο ίδιος ο ευρωβουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μην αρέσει ήδη από το 2016, αλλά το 32% που έλαβε στις εκλογές του 2019 θόλωσε την εικόνα.

Συνεχίζοντας την κριτική του, υποστηρίζει πως δύο χρόνια μετά τις εκλογές, στην Κουμουνδούρου δεν έγιναν οι αναγκαίες ριζοσπαστικές αλλαγές, αλλά ένα είδος κομματικού lockdown, με το τοπίο πλέον να έχει ξεκαθαρίσει.

Μάλιστα, καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι πλέον «η ΝΔ προηγείται και σήμερα, στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων, που ευνοούσαν πάντα την αριστερά: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση. Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο εντάθηκε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δεν έχει γίνει ουσιαστικός απολογισμός».

Ο κ. Κούλογλου επισημαίνει ότι «η ευκαιρία μιας μεγάλης, ανοιχτής ανασυγκρότησης των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και των συμμάχων του μετά την εκλογική ήττα, χάθηκε επίσης. Εν μέσω πανδημίας και κυβερνητικών αθλιοτήτων στο ΕΣΥ, γίνονται εκλογές σε νοσοκομεία εκατοντάδων υγειονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε το 5%, αν και έχει διοικήσει τα νοσοκομεία -ή μπορεί ακριβώς επειδή έχει διοικήσει. Ελάχιστες είναι οι προσπάθειες για την εξεύρεση στελεχών σε τοπικό επίπεδο, με ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υποψήφιοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν ικανοποιητικά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές, έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο ευρωβουλευτής ασκεί κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αρχίσει να σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο -κάτι εύκολα εξηγήσιμο λόγω της συνθηκολόγησης του 2015-, έχασε ακόμη περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια. Το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται. Μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν. Είναι άδικο για τον Α. Τσίπρα, που έχει ξεχωριστές πολιτικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα, να υστερεί τόσο σε «καταλληλότητα πρωθυπουργού» από τον Κ. Μητσοτάκη. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΡΘΡΟ, ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]