πρεμιέρα-ενημέρωσης-για-το-νέο-κυβερν-933856
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.08.2021 | 10:20

Πρεμιέρα ενημέρωσης για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Πρεμιέρα ενημέρωσης για το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου θα κάνει σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου την περασμένη εβδομάδα μετά τον μίνι ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός.

Χθες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αντάλλαξε πυρά με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τις φωτιές  ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού».

«Αυτό που κάνει ο κ Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες», τόνισε προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ηλιόπουλου.

Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κ. Οικονόμου, βουλευτής Φθιώτιδας, γεννήθηκε στη Λαμία το Σεπτέμβριο του 1973.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά πατέρας ενός παιδιού του Δημήτρη.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Όσον αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες του διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) 2013 έως το 2015, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή 2006 έως το 2009, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη (2017-2019), Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας (2016-2017) , Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (1998-2001) και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (1995-1998).