πραττω-η-νδ-εξυπηρετεί-τα-συμφέροντ-547517
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.01.2022 | 10:56

«ΠΡΑΤΤΩ»: Η ΝΔ εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε βάρος του λαού

«Η ΝΔ εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε βάρος του λαού. Απαιτείται κοινωνικό-πολιτικό μετώπου χωρίς αποκλεισμούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ», η οποία συνεδρίασε χθες, εξετάζοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, καθώς και τα προβλήματα Ενεργειακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η πολιτική της ΝΔ είναι καταστροφική για τη χώρα και την οδηγεί στην παρακμή. Με την πολιτική της η ΝΔ υπονομεύει την μόρφωση των παιδιών του ελληνικού λαού και την συγκρότηση με τη βοήθεια της εκπαίδευσης υπεύθυνων πολιτών. Η ΝΔ αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών. Δεν επενδύει σε νέα συστήματα μόρφωσης, σε μέσα προστασίας από τον Κορωνoϊό. Όλα τα υποτάσσει στην λογική του κεφαλαίου και της διαμόρφωσης αντιδραστικών συμμαχιών για τη στήριξή της. Ουδέποτε στην μεταπολίτευση δεν κυριαρχούσε σε τέτοιο βαθμό στις κυβερνητικές αντιλήψεις ο σκοταδισμός».

Ακόμη, η «ΠΡΑΤΤΩ» υποστηρίζει ότι «Η πολιτική της Κυβέρνησης εξυπηρετεί τα σκληρά ολιγαρχικά αεριτζίδικα συμφέροντα. Εντείνει τις άνισες και άδικες κατανομές εισοδήματος, ενώ προωθεί την λεηλάτηση της λαϊκής ιδιοκτησίας. Κάνει πίσω από μεγάλης σημασίας γεωστρατηγικά σχέδια, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τις υποχωρήσεις της σχέδια τρίτων, αλλά και τις απαιτήσεις ολιγαρχών που θέλουν να ελέγχουν τον πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου αποκλειστικά προς ίδιον συμφέρον».

Τέλος, τονίζει ότι «Προκειμένου να αναγεννηθεί η Πατρίδα είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινωνικού-πολιτικού μετώπου χωρίς αποκλεισμούς και αλαζονεία, που θα στοχεύει στην πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ και στον περιορισμό των προνομίων των λίγων προκειμένου να μην βουλιάξει όπως και στο παρελθόν η χώρα».