πράγα-συνάντηση-μητσοτάκη-με-τον-ουκρ-1078595
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.10.2022 | 16:27

Πράγα: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ουκρανό ομόλογό του – «Η Ελλάδα στο πλευρό της Ουκρανίας»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στην Πράγα με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντενίς Σμιχάλ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον κ. Σμιχάλ την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.