Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Μάρτιος
Back

Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Τα πόσα που έχουν δανειστεί Γεωργιάδης, Σκυλακάκης, Ζαββος, Βεσυρόπουλος και Τσακιρης, βάσει του Πόθεν Έσχες που κατέθεσαν. Εξαίρεση αποτελούν οι Χρ. Σταϊκούρας και Χρ. Δήμας

Μεγάλο δανεισμό για τα περισσότερα μέλη του οικονομικού επιτελείου τηςκυβέρνησης δείχνουν τα Πόθεν Έσχες του 2020 με έτος χρήσης το 2019.

Συνολικά ο δανεισμός των κυβερνητικών αυτών στελεχών ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που μοιάζει ιλιγιώδες, ιδίως σε μία περίοδο που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρηματοδοτηθεί με δανεισμό από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δανειστεί από την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank 630.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο που οφείλει είναι 582.533 ευρώ.
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης έχει δανειστεί από την Record Bank και την Τράπεζα Πειραιώς 235.000 ευρώ και οφείλει ακόμη 23.000 ευρώ περίπου.
  • Ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός έχει δανειστεί από τράπεζες του εξωτερικού (Banque NagelMackers και Banco Bilbao) 480.000 ευρώ ενώ οφείλει να αποπληρώσει 76.237 ευρώ.
  • Ο αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης έχει δανειστεί μαζί με την σύζυγό του από τις τράπεζες BCE, Alpha και Πειραιώς, 1.274.852 ευρώ και οφείλει ακόμη 962.949 ευρώ.
  • Τέλος ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υφυπουργός αρμόδιος για τα φορολογικά έχει δανειστεί επισης με την σύζυγό του αθροιστικά μαζί 150.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και την Eurobank ενώ οφείλει 96.528 ευρώ.

Πηγή: news247.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!