Ποτάμι και S&D διοργανώνουν συζήτηση με θέμα Πατριωτισμός VS Εθνικισμού (εικόνες)

Το Ποτάμι σε συνεργασία με το S&D διοργανώνει συζήτηση με θέμα Πατριωτισμός VS Εθνικισμού, αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο. Η καμπάνια  για την εκδήλωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η πατρίδα: την επικαλούμαστε συχνά, τη χρησιμοποιούμε συχνά. Βρίσκεται πίσω από αντιπαραθέσεις για την εφαρμογή των μνημονίων, για την αποδοχή του ονόματος μιας γειτονικής χώρας, για τις σχέσεις μας με την Εκκλησία, για τη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία, για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους, για την προβολή ταινιών και παραστάσεων τέχνης. Βρίσκεται επίσης στην ουσία βαρέων χαρακτηρισμών όπως οι «πατριδοκάπηλοι» και οι «απάτριδες». Ποια είναι όμως τελικά τα όρια ανάμεσα στον εθνικισμό και τον πατριωτισμό;

Την εκδήλωση θα συντονίσει η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει έρευνα της ProRata για τον Πατριωτισμό και τον Εθνικισμό και θα την σχολιάσει ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού.

Συζητούν

Γιώργος Κακλίκης, Πρέσβης ε.τ.

Μίλτος Κύρκος ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στέλιος Φενέκος, Υποναύαρχος ε.α.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΘΕΜΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, S&D, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!