Ποτάμι: Η 3η Σεπτέμβρη θα θυμίζει πάντα τη σημασία της ανανέωσης

«Η 3η Σεπτέμβρη του ΄74, η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τη δική του νέα αρχή στην πολιτική, αφήνοντας πίσω του το κόμμα του πατέρα του -την Ένωση Κέντρου- θα θυμίζει για πάντα τη σημασία της τόλμης και της ανανέωσης στην πολιτική. Στα χρόνια που ήρθανε έγιναν πολλά», σχολιάζει το Ποτάμι για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

«Από το νέο σύγχρονο οικογενειακό δίκαιο – αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία – μέχρι το ΑΣΕΠ και τα ΚΕΠ και τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του Κώστα Σημίτη και τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία. Προφανώς και έγιναν και λάθη. Επίσης πολλά. Μερικά εκ των οποίων δεν έχουν συζητηθεί όσο θα έπρεπε. Όμως πολλές φορές, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, σε περιόδους αναβίωσης του πιο ωμού δημαγωγικού λαϊκισμού – αυτή τη φορά με φορέα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ.Τσίπρα – χρήσιμο είναι από την ιστορία να κρατούμε, να συζητούμε και να προβληματιζόμαστε για τις φλόγες και όχι για τις στάχτες», καταλήγει το Ποτάμι στο σχόλιό του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!