Πολυδάπανη μεταφορά στη Χίο για την προστασία οικοπέδων του Μηταράκη

Σε προστάτη των real estate συμφερόντων του βουλευτή Χίου και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη μετατρέπει τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Ν. Χίου ο πρόεδρός της, Βασίλης Μυριαγκός, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του οικισμού Καταρράκτη και ο δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Χίος Μπροστά» με επικεφαλής τον Γιάννη Καραβασίλη.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σε λαϊκή συνέλευση από τοπικό σύμβουλο της περιοχής και αναπαράγει ο συνδυασμός σε ανακοίνωσή του, πίσω από την πολυδάπανη και κοστοβόρα πρόθεση της ΔΕΥΑΝΧ να μεταφέρει τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην πλαγιά γειτονικού λόφου (θέση Καλαθού), από το αλιευτικό καταφύγιο όπου βρίσκεται εδώ και χρόνια, κρύβεται η πρόθεση προστασίας των συμφερόντων του υπουργού που πρόσφατα αγόρασε οικόπεδο στην παραλιακή ζώνη του χωριού.

Αποκαλυπτικά ήταν όσα ειπώθηκαν στη λαϊκή συνέλευση από μέλος του τοπικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο το οικόπεδο που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη νέα μονάδα λίγες εβδομάδες πριν άλλαξε χέρια και κατέληξε στα χέρια ανθρώπου που εργάζεται στην προσωπική φρουρά του κ. Μηταράκη.

Ο συγκεκριμένος, με δεδομένη την απόφαση μεταφοράς του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή «Καλαθού», πούλησε το μεγαλύτερο τμήμα του οικοπέδου αυτού στη ΔΕΥΑΝΧ αντί 1.800 ευρώ με συμβολαιογραφική πράξη που υπογράφηκε στο σπίτι του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης. Οταν μάλιστα η αγορά του είχε κοστίσει 4.000 ευρώ. Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

«Ηταν στημένη η δουλειά από την αρχή έως το τέλος» τόνισε ο ίδιος, εμπλέκοντας και τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στον σχεδιασμό αυτόν. Κύριο επιχείρημα της ΔΕΥΑΝΧ για τη μεταφορά του βιολογικού καθαρισμού σε άλλο σημείο ήταν ότι ο χώρος των περίπου 500 τ.μ. που υπάρχει σήμερα δεν επαρκεί για τη μετατροπή του σε δευτεροβάθμιο. Ωστόσο η ΔΕΥΑΝΧ φαίνεται να ξεχνάει ότι από το 2015 η έκταση που της ανήκει διπλασιάστηκε μέσω απαλλοτρίωσης και σήμερα ξεπερνά το ένα στρέμμα που απαιτεί ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος.

Η περιοχή «Καλαθού» που επιλέχθηκε είναι γη καλλιεργήσιμη, ενώ εκφράζονται ενστάσεις και για το κατά πόσο τα επεξεργασμένα λύματα του δευτεροβάθμιου καθαρισμού είναι κατάλληλα για άρδευση καλλιεργειών ελαιόδεντρων και μαστίχας που κυριαρχούν στην περιοχή.

πηγή: efsyn.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΙΟΣ, ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]