πόλεμος-συμφερόντων-στις-εκλογές-τ-530582
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.09.2021 | 11:08

«Πόλεμος συμφερόντων» στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ- Όλο το παρασκήνιο

«Πόλεμος συμφερόντων» στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ- Όλο το παρασκήνιο

Ένας «πόλεμος συμφερόντων» φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Ο πόλεμος αυτός δεν έχει έλθει στην επιφάνεια από κάποιες φημολογίες στα καφενεία της χώρας αλλά από τις ίδιες τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της μάχης για την ηγεσία.

Έχουμε και λέμε:

Η Φώφη Γεννηματά έσυρε πρώτη το χορό μετά το άρθρο Πρετεντέρη το οποίο την καλούσε να παραιτηθεί.

«Τα οικονομικά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους, που επί χρόνια επιδιώκουν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, θα πάρουν την απάντηση τους. Δεν με αφορά η στήριξή τους, ούτε ο καλός τους λόγος. Γιατί ξέρω το αντίτιμο των δεσμεύσεων που συνεπάγεται.»

Η αιχμή ήταν ξεκάθαρη.

Το παπαγαλάκι είναι ο Γ. Πρετεντέρης. Και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί δεν μπορεί παρά να  είναι ο εργοδότης του.

Οι υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά θεωρούν ότι στο «συγκρότημα Μαρινάκη» υπάρχει «γραμμή» για στήριξη Λοβέρδου.

Η επιλογή αυτή φαίνεται να έχει σχέση με τη στήριξη που προσφέρουν στην κυβέρνηση τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μαρινάκη στη ΝΔ.

Αλλά και με την πίεση που θέλει να ασκήσει ο ίδιος στον Πρωθυπουργό. Θα προτιμούσε, λέγεται, μια κυβέρνηση συνεργασίας και όχι έναν αυτοδύναμο Μητσοτάκη.

Το σενάριο αυτό, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της κυρίας Γεννηματά, εξυπηρετείται από ένα ΚΙΝΑΛ με αρχηγό το Λοβέρδο.

‘Όμως ο πόλεμος απαιτεί και αντίπαλο, θέλει δύο.

Και τον έδειξε ο Ανδρέας Λοβέδρος, απαντώντας στη φημολογία για το ντιλ με τον Μητσοτάκη.

«Οι υποστηρικτές μιας υποψηφιότητας το διαχέουν ως επιχείρημα εναντίον μου. Είναι άνανδρο αυτό διότι δεν το λένε δημόσια για να παίρνουν την απάντηση που τους πρέπει. Αυτό το λένε ίσως και εκείνοι που έχουν υπογείως ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε και τόνισε: «Αυτά τα λέει δημόσια μόνο ο κ. Τσίπρας και προσφάτως ένας παπαγάλος του, ο κ. Νικολακόπουλος».

Η πλευρά Λοβέρδου θεωρεί ότι δέχεται πόλεμο από «συμφέροντα» που είναι δυσαρεστημένα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θέλουν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη.  Δείχνουν προς την κατεύθυνση ισχυρού οικονομικού παράγοντα που έχει «πατρικές σχέσεις» με τη Φώφη Γεννηματά και ευνοεί μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Είναι βέβαιο ότι το ματς μόλις άρχισε.

Και η συνέχεια προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα.