«Πόλεμος» αντιπολιτευόμενων στελεχών ΑΣΕΠ & ΜΜΕ στην 3Κ -Τι πιστεύουν στην κυβέρνηση

Σοβαρές υπόνοιες ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ που κινούνται στο χώρο της αντιπολίτευσης μαζί με συγκεκριμένα ΜΜΕ που αποτελούν «ουρά» τους κάνουν «πόλεμο» στην προκήρυξη 3Κ/2018 έχουν πλέον στην κυβέρνηση. Στόχος, όπως λένε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κυβερνητικά στελέχη, είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση ενόψει μάλιστα και των εκλογών του 2019. Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής ορίζεται με πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, άρα είναι διακομματική.

Πού στηρίζουν αυτές τις σοβαρές κατηγορίες:

Πρώτον, ότι, ενώ λίγες ημέρες πριν την 20η Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης διαβεβαίωνε ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους (σ.σ. 30 Νοεμβρίου) όπως άλλωστε είχε πει και στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o υπουργός Εσωτερικών, ξαφνικά εμφανίστηκε στην συνάντηση με τους Α.Χαρίτση και Μ.Ξενογιαννακοπούλου να ανακρούει πρύμναν και να υποστηρίζει ότι «δεν προλαβαίνουμε», γεγονός που εξόργισε τον κ. Χαρίτση.  Μάλιστα, το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι φαίνεται ότι ο κ. Καραβοκύρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, άφησε να εννοηθεί ότι την συγκεκριμένη διαβεβαίωση είχε από αιρετά στελέχη του ΑΣΕΠ (σ.σ. έχουν οριστεί με πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης), που έχουν την αρμοδιότητα για τους ελέγχους των προκηρύξεων.

Δεύτερον, ότι, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση του προέδρου με τους υπουργούς στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, ανάμεσα τους και οι προαναφερθέντες, τόνισαν ότι οι οριστικοί πίνακες δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν τον Απρίλιο ίσως και αργότερα, εκτίμηση που λίγες αργότερα εμφανίστηκε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ στο Διαδίκτυο που αυτοαποκαλούνται… αίλουροι (!!).

To γεγονός έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην κυβέρνηση, με τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να έχουν λάβει, πλέον, διαβεβαιώσεις ότι οι οριστικοί πίνακες θα είναι έτοιμοι έως το τέλος του χρόνου και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να ζητά απ’ όλα τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής να «κατεβάσουν τα μολύβια σε ότι κι αν κάνουν και να ασχοληθούν μόνο με την προκήρυξη 3Κ/2018».

Παράλληλα, προκειμένου να μην προκληθεί και άλλη αναστάτωση στους 128.851 υποψηφίους της «μεγαλύτερης προκήρυξης από συστάσεως ΑΣΕΠ», το υπουργείο Εσωτερικών, όπως, επίσης, αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ετοιμάζει τροπολογία με την οποία θα παρατείνονται, και μάλιστα αναδρομικά καθώς κάποιες έληξαν την περασμένη Παρασκευή, οι συμβάσεις όσων εργάζονται με τους προσωρινούς πίνακες (σ.σ. υπολογίζονται σε περίπου 3.500) έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΕΠ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΜΜΕ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!