Ποιο θα είναι το πρώτο ταξίδι της Σακελλαροπούλου ως νέα ΠτΔ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη των καθηκόντων της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων της, όπως και των εκάστοτε πρωθυπουργών ως προς την επιλογή της χώρας για το πρώτο επίσημο ταξίδι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρώην πρόεδρος του ΣτΕ ορκίζεται Πρόεδρος της δημοκρατίας την Παρασκευή 13 Μαρτίου και αναλαμβάνει καθήκοντα την αμέσως επόμενη ημέρα.

Επόμενο βήμα είναι ο προγραμματισμός του πρώτου ταξιδιού εκτός Ελλάδος από τις διπλωματικές υπηρεσίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο θα είναι στη Λευκωσία, όπου η νέα ΠτΔ θα συναντηθεί με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Η Κύπρος, άλλωστε, ήταν το πρώτο ταξίδι τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβαν την πρωθυπουργία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΑΞΙΔΙ, ΠΤΔ, ΠΡΟΤΟ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!