Κυριακή
4
Ιούνιος
Back

Πέτσας: Υπάρχουν «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης

Πέτσας: Υπάρχουν «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης

«Υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες «γρατζουνιές» στην εικόνα της κυβέρνησης και δεν είναι κάτι, φυσικά, που μπορούμε να παραγνωρίσουμε, έπειτα από το πολύ έντονο καλοκαίρι που είχαμε, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Όπως επεσήμανε η aftodioikisi.gr στην κυβέρνηση δεν μένουν ασυγκίνητοι από τη σημαντική φθορά που καταγράφουν όλες οι τελευταίες μετρήσεις.

Βεβαίως ο κ. Πέτσας στην συνέντευξη του (ΑΝΤ1) επανέλαβε ότι «αι η τελευταία δημοσκόπηση αποδεικνύει κάτι πρωτοφανές για την μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας μας. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι, δύο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, μία Κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τόσο πολύ μεγάλη απόσταση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ότι ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει μία τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε».

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικά τα μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» και όπως τόνισε «και αυτό, το βλέπουμε τόσο στους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, όσο και στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων ή στις προβλέψεις τους, οι οποίες αναθεωρούνται προς τα πάνω».

«Το πιο σημαντικό, όμως» τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι ένας δείκτης στον οποίο αναφερόμασταν πολύ συχνά στο παρελθόν, αλλά τείνουμε να τον ξεχνάμε τώρα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον δείκτη της ανεργίας και της απασχόλησης. Εάν δούμε, λοιπόν, αυτόν τον δείκτη και συγκρίνουμε –για παράδειγμα– τον Ιούλιο του 2019 με τον Ιούλιο του 2021, θα διαπιστώσουμε ότι η ανεργία έχει πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Και αυτό σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας που είχαν εισόδημα μηδέν ή λάμβαναν επίδομα ανεργίας, πλέον, έχουν ένα σοβαρό εισόδημα στην τσέπη τους προσβλέποντας ως εκ τούτου σε ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!