Categories: Πολιτική

Πέτσας: Πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Πέτσας: Πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα

«Μπορούμε να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας που θέλουμε – Δεν φαίνεται κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού», είπε πανηγυρίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας Πέτσα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7.

Ο κ. Πέτσας πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα, την ώρα που πριν τις διακοπές είχαμε 100-110.000 την ημέρα.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «το ποσοστό εμβολιασμού, στην Ελλάδα, μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ποσοστό εμβολιασμού για παράδειγμα στη Νορβηγία, ωστόσο είναι σε σχετικά καλά επίπεδα, ιδίως εάν λάβει κανείς υπόψη ότι τον Αύγουστο είχαμε μία πολύ μεγάλη «κοιλιά», καθώς πολύς κόσμος προτίμησε να κάνει τις διακοπές του και να αφήσει τον εμβολιασμό για μετά.

Εάν, πάντως, συνεχίσουμε με τον ρυθμό των περίπου 30.000 εμβολιασμών την ημέρα, εκτιμώ ότι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος και ότι θα φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας που θέλουμε».

Διαβάστε επίσης: Πάτωσαν» & επίσημα οι εμβολιασμοί -Γυρίζουν την πλάτη οι νέοι (αναλυτικά στοιχεία)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι «όσον αφορά, τώρα, στα φαινόμενα παρατυπιών –όπως αυτό που ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα– η διοικητική οδός ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να έχει ήδη διασταυρώσει περιστατικά που υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας –όπως και στη Θεσσαλονίκη– τα οποία ξεκίνησαν από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Με όλη την εικόνα και την ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο Υγείας, βλέπω ότι πρόκειται μάλλον για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη χώρα.

Η δουλειά, βεβαίως, της δικαιοσύνης –η οποία επιλήφθηκε του θέματος πολύ γρήγορα– θα είναι καταλυτική, έτσι ώστε να σταματήσουν εν τη γενέσει τους τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο Στ. Πέτσας είπε ότι «υπήρχε, πράγματι, μία συζήτηση όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού –εφόσον εισηγούνταν κάτι τέτοιο οι ειδικοί– και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα για εκείνους που εργάζονται στη δημόσια διοίκηση σε θέσεις πρώτης γραμμής.

Όπως ακούσαμε, χθες, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αυτό το ενδεχόμενο προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι πλέον.

Ελπίζουμε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών θα αυξηθεί, ώστε να καλύψουμε, πριν από τα μέσα του φθινοπώρου, ένα ικανό ποσοστό ανοσίας. Είχαμε πει, επανειλημμένως, ότι εάν χρειαζόταν να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, θα το κάναμε. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μία τέτοια εισήγηση. Εάν ποτέ χρειαστεί κάτι τέτοιο, έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε «ταμπού».

Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η λέξη «προσαρμογή», εξάλλου, είναι κλειδί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Εισήγηση περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού –επαναλαμβάνω– δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι».

Comments are closed.


Recent Posts

Ανασχηματισμός την Πέμπτη; – Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου

Το σενάριο του ανασχηματισμού την προσεχή Πέμπτη είναι αρκετά πιθανόν, αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια…

35 δευτερόλεπτα ago

ΕΝΦΙΑ: Μεγάλο αλαλούμ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων καταγγέλλει ως αντισυνταγματικές τις χρεώσεις και καλεί σε προσφυγές κατά του φόρου Σχεδόν δύο εβδομάδες…

5 λεπτά ago

Καταγγελία: Εργαζόμενοι καθαριότητας δήμου δέχονται επιθέσεις από Ρομά

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με ανακοίνωση της καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις απρόκλητες επιθέσεις, τις απειλές και τα περιστατικά βίας που δέχονται…

12 λεπτά ago

Ντέμης Νικολαΐδης: Με ξανθιά συνοδό σε ταβέρνα στο Πέραμα

Σε ταβέρνα στο Πέραμα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός τον Ντέμη Νικολαΐδη, συνοδεία μιας γοητευτικής ξανθιάς. Oπως είπε η Τίνα Μεσσαροπούλου…

21 λεπτά ago

Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΠΕΣΥ Αττικής (ημερήσια διάταξη)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 25-5-2022 και ώρα 15:30.…

21 λεπτά ago

Οικονόμου για ακρίβεια: Κάνουμε ότι μπορούμε-Επίθεση σε Τσίπρα

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια…

22 λεπτά ago