πέτσας-μάχη-πάσχα-επίθεση-σε-φαν-759956
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2020 | 14:00

Πέτσας –«Μάχη Πάσχα»: Επίθεση σε «φανατικούς» της Εκκλησίας -Τι είπε για Άγιο Φως

Σφοδρή επίθεση σε «φανατικούς» που συγκεντρώνονται έξω από τις Εκκλησίες εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Η Κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.  Προκαλούν ωστόσο προβληματισμό, φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας. Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τους πιστούς. Αλλά με φανατικούς. Τους λέμε, με όλο το σεβασμό, ότι η Πίστη μας δεν δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα. Και σε αυτή τη δοκιμασία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει με άριστα», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών συμμορφώνεται με τα μέτρα και με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου».

Υπενθυμίζεται ότι πλην της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, την περασμένη Παρασκευή περίπου εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε μία σύλληψη και ταυτοποίηση άλλων πέντε ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επανέλαβε, δε, ότι «σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό.  Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις Εκκλησιές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε, όλοι μαζί, όπως πρέπει, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας».

Τέλος, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «σύνθετη άσκηση» τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ και, κυρίως, τη διασπορά του ανά την επικράτεια της χώρας την ημέρα της Ανάστασης, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση συνεργάζεται με την εκκλησία.