Πέτσας «καρφώνει» αυτοδιοικητικούς & ιερείς: Αρκετοί δεν έχουν εμβολιαστεί  - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
30
Νοέμβριος
Back

Πέτσας «καρφώνει» αυτοδιοικητικούς & ιερείς: Αρκετοί δεν έχουν εμβολιαστεί 

Πέτσας «καρφώνει» αυτοδιοικητικούς & ιερείς: Αρκετοί δεν έχουν εμβολιαστεί 

Πολλά ερωτηματικά εγείρει η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα (Παραπολιτικά) για αυτοδιοικητικούς και ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όχι πως δεν υπάρχουν αλλά όπως λέγεται, δεν μπορείς όταν ξεκινάς μια προσπάθεια να πείσεις να βάζεις κόσμο απέναντι σου.

«Ναι, υπάρχουν αυτοδιοικητικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Κάποιοι δικαιολογημένα και κάποιοι αδικαιολόγητα. Για αυτό κάνουμε αυτήν την προσπάθεια πειθούς. Γιατί είμαστε, όπως έχουμε πει και άλλες φορές, σύμμαχοι. Εάν δεν πειστεί, λοιπόν, ο τοπικός άρχοντας, πώς θα πείσει με τη σειρά του τους συμπολίτες του στα όρια του δήμου του; Το ίδιο ισχύει και για τους τοπικούς ιερείς. Για αυτό και έχουμε πει, από την αρχή, ότι μαζί με την εκκλησία, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με τον εμπορικό και τον ιατρικό σύλλογο, μαζί με το επιμελητήριο, μαζί με τους ανθρώπους που σε τοπικό επίπεδο μπορεί να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του εγχειρήματος που κλήθηκε να φέρει σε πέρας.

«Το γκολ θα το βάλουμε στον εμβολιασμό, αλλά δεν αρκεί να το βάλουμε στο ενενήντα. Μπορούμε να το βάλουμε πολύ πιο γρήγορα και να τελειώσουμε με αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που μας ταλαιπωρεί, εδώ και δεκαέξι-δεκαεπτά μήνες, έχοντας το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μας, που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο» τόνισε και πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο στόχος είναι υψηλότερος από αυτόν που είχε τεθεί στην αρχή της πανδημίας.

«Στην αρχή της πανδημίας μιλούσαμε για ένα ποσοστό γύρω στο 70%, πλέον ανεβαίνει στο 80% ίσως και λίγο παραπάνω, λόγω των νέων μεταλλάξεων. Επομένως, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και για αυτό κάνουμε αυτό που πρέπει σε τοπικό επίπεδο.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, να δούμε δηλαδή 18.000 κρούσματα την ημέρα»

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τόνισε πως έχει ωριμάσει η συζήτηση για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και του προσωπικού που εργάζεται στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, ιδίως στα γηροκομεία μας. «Είναι μία συζήτηση που πλέον έχει ωριμάσει. Για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, επιφυλάσσομαι, καθώς είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον» τόνισε.

Για το σχέδιο για αμιγείς ή μικτούς χώρους στην εστίαση και στην ψυχαγωγία, σημείωσε ότι «όταν έγιναν οι ανακοινώσεις για αμιγείς και μικτούς χώρους  ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πολύ μικρότερος»  και τόνισε ότι «ενδεχόμενο κάποιοι χώροι να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους είναι κάτι το οποίο εξετάζεται»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!