Categories: Πολιτική

Πέτσας: Γιατί είναι μεμπτό εργαζόμενος να δουλεύει 4 ημέρες την εβδομάδα για 10 ώρες;

Πέτσας: Γιατί είναι μεμπτό εργαζόμενος να δουλεύει 4 ημέρες την εβδομάδα για 10 ώρες;

Στη σταδιακή άρση των μέτρων αλλά και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας τόνισε πως σύντομα θα αρθούν και οι υπόλοιπες απαγορεύσεις που συνεχίζουν να ισχύουν λόγο κορωνοϊού και ότι σιγά – σιγά θα επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα.

Όπως τόνισε ο ίδιος αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που παρουσίασε χθες ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, το ισχύον πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και ο εκσυγχρονισμός του είναι απαραίτητος.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Πέτσας είπε πως οι περισσότερες εστιάζονται στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά αυτό που θεσπίζεται με το νέο νομοσχέδιο, ισχύει ήδη από το 1990 και σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγείται ούτε το 8ωρο, ούτε οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Μάλιστα, ο ίδιος διερωτήθηκε γιατί μπορεί να είναι μεμπτό ένας εργαζόμενος να συμφωνήσει με τον εργοδότη του να δουλεύει τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για 10 ώρες, εάν αυτό του επιτρέπει να οργανώσει καλύτερα την προσωπική του ζωή και τον ελεύθερό του χρόνο.

Παράλληλα, αναφορικά με τις υπηρεωρίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι κατοχυρώνονται και διευρύνονται μέχρι τις 150 ώρες ετησίως.

Σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εποπτεύουν την εφαρμογή όσων προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, είπε ότι υπάρχουν δυο σημαντικές παρεμβάσεις, αυτής της ανεξαρτητοποίησης του ΣΕΠΕ και της θέσπισης της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στις απολύσεις, ο κ. Πέτσας είπε ότι με το νέο πλαίσιο η προστασία του εργαζόμενου θα είναι μεγαλύτερη, ενώ σε ότι αφορά τα συνδικαλιστικά, τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές έχουν ως στόχο της διεύρυνσης της συμμετοχής των εργαζομένων.

Comments are closed.


Recent Posts

Προετοιμάζονται για μαζικές καταλήψεις σε σχολεία- «Επαφές» μέσω social

Καταλήψεις φαίνεται να ετοιμάζουν το επόμενο διάστημα μαθητές σε σχολεία της Αττικής, αντιδρώντας στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και καταγγέλλοντας ελλιπή…

9 λεπτά ago

EE: Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα & τις ηλεκτρονικές συσκευές

Έναν φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές θέλει να καθιερώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία…

11 λεπτά ago

Ακυρώθηκε η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ξενάγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Σημείο Μηδέν και στον Άγιο…

21 λεπτά ago

Κρήτη: Χειροπέδες σε λογιστή για πλαστές υπογραφές σε βάρος κοινοτάρχη

Aπίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή έναν λογιστή και τον πρόεδρο της κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

32 λεπτά ago

Alpha Bank: «Κόβει» εργαζόμενους με αποζημίωση 60 μισθών -H «λίστα»

Στη μείωση του προσωπικού της κάτω από τα 6.000 άτομα από 6.622 που ήταν ο αριθμός των υπαλλήλων στα τέλη…

52 λεπτά ago

«Παρέμβαση» Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να τελειώσει ο COVID

«Μια παγκόσμια απάντηση θα βοηθήσει τον κόσμο να τερματίσει την κρίση του COVID» αναφέρει ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Microsoft Μπιλ…

1 ώρα ago