Πέτσας δίνει «γραμμή» στο ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Φεβρουάριος
Back

Πέτσας δίνει «γραμμή» στο ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πέτσας δίνει «γραμμή» στο ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Το άρθρο 5 του Συντάγματος είναι ένα σοφό άρθρο και δίνει τη δυνατότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει και να αποφασίζει τι είναι συνταγματικό και τι όχι».

Ο Στέλιος Πέτσας δεν έμεινε σε αυτή τη διαπίστωση.

Προχώρησε και στο παρασύνθημα.

Ότι αυτά τα ζητήματα έχουν ήδη συνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

« Υπενθυμίζω, όμως, ότι έχουμε πάρα πολλά εμβόλια -για παράδειγμα- που πρέπει να κάνουν, υποχρεωτικά, τα παιδιά μας για να πάνε στο σχολείο, εδώ και πολλά χρόνια. Και τέτοιου είδους θέματα έχουν κριθεί συνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε» δήλωσε στον ΑΝΤ1

Και όσοι εκφέρουν άλλη άποψη, νομικοί και συνταγματολόγοι;

«Όσον αφορά στις απόψεις διαφορετικών νομικών κύκλων ή συνταγματολόγων, για αυτό είναι οι συνταγματολόγοι, για να εκφέρουν την άποψή τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως, κρίνει και η Πολιτεία και η Κυβέρνηση, όταν αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις, πρέπει να δρα, όχι να περιμένει να περνάει ο καιρός με έναν αέναο διάλογο» επεσήμανε στέλνοντας το …μήνυμα.

Για τα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών ο υπουργός τόνισε ότι «είναι μία ανησυχητική εικόνα» και πρόσθεσε:

«Οι αρνητές στην Ελλάδα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες μετρήσεις, κυμαίνονται από 11% έως 13%. Δεν αποτελούν, δηλαδή, ένα αποτρεπτικό ποσοστό για να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας που συστήνουν οι ειδικοί».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!