Πελώνη: Πως θα ανοίξει όλη η οικονομία μετά τις 15 Μαΐου

  • Απο Aftodioikisi News
  • 6 Μαΐου 2021 - 13:26
  • Comments Off

Πελώνη: Πως θα ανοίξει όλη η οικονομία μετά τις 15 Μαΐου

«Δόθηκε ένας οδικός χάρτης μέχρι τις 15 Μαΐου. Υπάρχει σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, σταδιακά και σε φάσεις. Θα πρέπει, ωστόσο να δούμε τη δραστηριότητα από τα ανοίγματα που είχαμε, τις μετακινήσεις και το άνοιγμα της εστίασης και να προχωρήσουμε».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στα «Παραπολιτικά» τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα για το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας το οποίο και θα εφαρμόσει.

«Χρονοδιαγράμματα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες υπάρχουν και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Πάντα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία και πάντα υπό την αίρεση κάποιας

έξαρσης, την οποία προφανώς όλοι απευχόμαστε» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση, όπως είναι λογικό στην προσπάθεια της να ανοίξει το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων, επενδύει στον εμβολιασμό των πολιτών.

«Πηγαίνει πολύ καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επιταχύνουμε. Χθες ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε μια μέρα. Και  θα κρατηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα, περίπου για όλο τον Μάιο  Εντός του Μαΐου, με βάση αυτά τα στοιχεία, στους 60 άνω, το 70% θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου» εκτίμησε η κυρία Πελώνη.

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε:

«Προχωράμε σε προσεκτικά ανοίγματα. Είναι καλύτερα τα πράγματα, υπάρχει αισιοδοξία, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το sms μας θυμίζει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και  να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή τη στιγμή έχει και πρακτική χρήση,  το άλλο sms, το 13032, για τις επισκέψεις στα καταστήματα του λιανεμπορίου. Προφανώς, θα αξιολογηθεί εκ νέου με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων. Θα αξιολογηθούν και τα στοιχεία από τα διάφορα ανοίγματα, την επόμενη εβδομάδα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΝΟΙΓΜΑ, ΠΕΛΩΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]