Πελώνη: Δωρεάν self test και στα παιδιά 12-17 ετών- Προθεσμία μέχρι τις 17 Ιουλίου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back

Πελώνη: Δωρεάν self test και στα παιδιά 12-17 ετών- Προθεσμία μέχρι τις 17 Ιουλίου

Πελώνη: Δωρεάν self test και στα παιδιά 12-17 ετών- Προθεσμία μέχρι τις 17 Ιουλίου

«Καθώς η νέα μετάλλαξη εντοπίζεται κυρίως σε νεότερες ηλικίες, αποφασίστηκε να προστεθούν στους έως τώρα δικαιούχους δωρεάν self test και στα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.  Αλλά και να παραταθεί μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, 17 Ιουλίου, η διάθεση μέσω των φαρμακείων των 4 αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) στους δικαιούχους του μηνός Ιουλίου».

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Που χτύπησε η μετάλλαξη Δ

Σε ότι αφορά τη νέα έξαρση της πανδημίας η κυρία Πελώνη τόνισε ότι «η  Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο είναι οι περιοχές που χτύπησε, περισσότερο, η νέα έξαρση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος «κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους. Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία τωννέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών».

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη «Δέλτα» το 70% των στελεχών εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Από το σύνολο των κρουσμάτων με την νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Οι εμβολιασμοί

Η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι «στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που έχει ήδη επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα»  και έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων- οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και σπάνια νοσούν βαριά ή χρειάζονται νοσηλεία.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς «έφτασαν τους 9.230.000, με περισσότερους από 5.240.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, από την περασμένη Πέμπτη το 70% των πολιτών 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!