πελώνη-δεν-συνδέεται-η-υποχρεωτικότη-883352
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.07.2021 | 12:46

Πελώνη: Δεν συνδέεται η υποχρεωτικότητα με απολύσεις

Πελώνη: Δεν συνδέεται η υποχρεωτικότητα με απολύσεις

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βορίδη ότι όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν εμβολιάζεται θα περνάει από πειθαρχικό, επιχείρησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα δεν συνδέεται με απολύσεις.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Η υποχρεωτικότητα είναι ένα ειδικό πλαίσιο, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα και δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το πλαίσιο αναφορικά με τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω, αυτό, που έχει ανακοινωθεί αφορά στις ιδιωτικές δομές, όπως οι Οίκοι Ευγηρίας και προβλέπουν αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών για όλους όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν». Ερωτηθείσα σχετικώς η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων «συζητείται η αυστηροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που αφορά στις κατασκηνώσεις», ενώ κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργίαδη περί τοπικά lockdown μόνον για τους ανεμβολίαστους σημείωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνήσης είναι να μην πάει σε οριζόντια lockdown και δεν θα πάει σε τέτοια, από τη στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολιασμού, την οποία πρέπει όλοι να αξιοποιήσουν». Προσέθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σημειακές παρεμβάσεις, εφ όσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Κληθείσα να σχολιάσει τα χθεσινά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κ. Πελώνη αρκέστηκε να απαντήσει «κρίμα».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους φοιτητές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θέλει ανοιχτά Πανεπιστήμια και σχολεία» επισημαίνοντας ότι «η εκστρατεία πειθούς συνεχίζεται, ως εκ τούτου, ελπίζουμε να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι, ίδιως όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς του πληθυσμού». Ερωτηθείσα για το εάν επίκειται αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αφορούν στην Εκκλησία, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η Εκκλησία στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια εμβολιασμού και έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα με το να απομωνώνει μεμονωμένες φωνές. Έχει την δύναμη να επηρεάσει το ποίμνιο καλώντας τους πολίτες, ιδίως αυτούς, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να εμβολιαστούν».