Πειθαρχικά Μητσοτάκη: Πρωτοφανής επίθεση τομεάρχη ΝΔ στην aftodioikisi.gr –Υπηρετείτε το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ!!!

Πρωτοφανή και χωρίς επιχειρήματα επίθεση κατά της aftodioikisi.gr εξαπολύει με επιστολή του στην ιστοσελίδα ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς με αφορμή ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Δημοτικοί υπάλληλοι: Τέλος στις πειθαρχικές διώξεις Μητσοτάκη -Και νομική στήριξη». Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς, του οποίου η aftodioikisi.gr, ως οφείλει, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, φιλοξενεί συχνά – πυκνά δηλώσεις και συνεντεύξεις, κατηγορεί την ιστοσελίδα για «προσπάθεια να στηρίξει το σημερινό κυβερνητικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν είναι δημοσιογραφία αλλά επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», (!!!!!) προσθέτει αφήνοντας άφωνη όλη τη δημοσιογραφική ομάδα της aftodioikisi.gr.

 

Aναλυτικά, η επιστολή του τομεάρχη της ΝΔ υπό τον τίτλο: Απάντηση στις ανακρίβειες περί πειθαρχικών διώξεων

Η συγκεκριμένη διάταξη για την άρση των πειθαρχικών διώξεων υπαλλήλων ΟΤΑ που δεν απέστειλαν τα προβλεπόμενα στοιχεία, αφορά σε νόμο του 2012 (ν. 4093/2012) και διατάξεις που συμπεριελήφθησαν επί Υπουργίας Μανιτάκη και όχι Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα η υποπαράγραφος Ζ4 παρ. 5 δεν έχει τροποποιηθεί επί υπουργίας Μητσοτάκη και υφίσταται ως έχει από το 2012.

Οι όποιες διώξεις ασκούνταν από τους Δημάρχους και όχι από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ουδέποτε ο υπουργός Μητσοτάκης ενεπλάκη σε αυτή τη διαδικασία.

Θεωρούμε πως δεν έχετε κοντή μνήμη και κατανοείτε τη διαφορά.

Η επιλεκτική συμπερίληψη του ονόματος Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο άρθρο είναι μόνο μέρος της προσπάθειας σας να στηρίξετε το σημερινό κυβερνητικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν είναι δημοσιογραφία αλλά επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ aftodioikisi.gr

Το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr είναι πλήρως εμπεριστατωμένο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πόσο μάλλον μαθημάτων δημοσιογραφικής δεοντολογίας και επίχειρησης εμπλοκής στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψαμε στο ρεπορτάζ μας για το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ: «Την οριστική παύση των πειθαρχικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά δημοτικών υπαλλήλων που δεν είχαν δώσει στοιχεία εργαζομένων επί υπουργίας Μητσοτάκη, προβλέπει το άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ. Παράλληλα με το άρθρο 102 προβλέπεται νομική στήριξη σε υπαλλήλους ΟΤΑ σε περίπτωση ποινικής δίωξης για αδικήματα που διέπραξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Και ρωτάμε τον κ. Γεωργαντά, που εμφανίζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των πεπραγμένων του προέδρου του, ξεχνώντας ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας με ευλάβεια τα πιστεύω του, δυστυχώς, λειτούργησε στην Δημόσια Διοίκηση ως «υπουργός των απολύσεων»:

-Πρώτον: Είχαν ή όχι ασκηθεί πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε υπαλλήλους δήμων που αρνούνταν να δώσουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων επί υπουργίας Μητσοτάκη; Μιλάει για δημάρχους που είχαν ασκήσει διώξεις: Μήπως θυμάται τι χρώμα είχαν αυτοί οι δήμαρχοι και ποιος τους πίεζε αφόρητα;

-Δεύτερον: Είχε ή όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στείλει στον εισαγγελέα δημάρχους (όχι, βεβαίως, «γαλάζιους») γιατί δεν επέτρεψαν την είσοδο στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που είχε στείλει ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον επανέλεγχο των συμβάσεων του ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου);

-Τρίτον: Προφανώς, για να θολώσει τα νερά ο τομεάρχης της ΝΔ κάνει αναφορά στη μνημονιακή ρύθμιση Μανιτάκη με βάση την οποία ασκήθηκαν οι διώξεις για ένα θέμα (σ.σ. τον επανέλεγχο των συμβάσεων), που ξεκίνησε και επιχείρησε να φέρει σε πέρας με όλες του τις δυνάμεις ο Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να γεμίσει τις δεξαμενές των απολύσεων. Έχει, λοιπόν, σημασία κύριε τομεάρχα ποιανού είναι ο μνημονιακός νόμος ή ποιος κίνησε την διαδικασία για να γίνουν απολύσεις και όποιος αρνιόταν (δήμαρχος, υπάλληλος και τώρα φαίνεται και δημοσιογράφος που τολμά να ασχολείται με το θέμα) τον έστελνε (και επιχειρεί να τον στείλει) στο πυρ το εξώτερον;

-Τέταρτον: Επειδή εμείς στην aftodioikisi.gr και μνήμη ελέφαντα έχουμε και παρακολουθούμε τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης εδώ και πολλά χρόνια, ρωτάμε τον κ. Γεωργαντά: Μήπως θυμάται ποια ήταν τα αποτελέσματα του μεγάλου εγχειρήματος του επανελέγχου των συμβάσεων και των πλαστών στοιχείων που τόσο είχε διαφημίσει ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Για να μην τον κουράζουμε, να του πούμε εμείς: Μόλις 243 απολύθηκαν το 2014, που ήταν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης.

-Πέμπτον: Μιας και ο βουλευτής της ΝΔ παραδίδει, φανταζόμαστε αφιλοκερδώς, μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα μας επιτρέψει να επιχειρήσουμε να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που επιτελεί στον τόπο του με το να τον προτρέψουμε να ζητήσει από τον ομοϊδεάτη του δήμαρχο της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Κιλκίς, να ανακαλέσει τις αποφάσεις του και να μην στείλει στην ανεργία 53 συμβασιούχους του δήμου του αλλά να δώσει μια ευκαιρία σ’ αυτούς και τις οικογενειές τους, να έχουν, έστω και αυτό το πενιχρό εισόδημα, για ακόμη οκτώ μήνες. Επίσης, να του ζητήσει να παραμείνει η καθαριότητα του δήμου Κιλκίς στα χέρια του ίδιου του δήμου και όχι να περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Ξέρουμε. Μ’ αυτά που τον καλούμε να κάνει, ίσως μας κατηγορήσει και πάλι (πώς το είπε;) για «προσπάθεια να στηρίξουμε το σημερινό κυβερνητικό καθεστώς» και όχι τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους.

Αυτή όμως, ίσως, είναι και η διαφορά μας: Εμείς, στην aftodioikisi.gr, είμαστε με τους εργαζόμενους. Εκείνος;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, AFTODIOIKISI.GR, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!