παύλος-μαρινάκης-μας-ανησυχεί-το-χτύ-1243237
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.02.2024 | 10:14

Παύλος Μαρινάκης: «Μας ανησυχεί το χτύπημα στην Alpha Bank»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε το Σάββατο (03/02) πως «το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό» και «ανήκει στο βαρύ έγκλημα», αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας στη Σταδίου, έξω από την Alpha Bank και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα».

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμός σήμανε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/02), στην ΕΛ.ΑΣ. για έκρηξη βόμβας στην Alpha Bank στη Σταδίου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Υπήρξε, παρ’ όλα αυτά, ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά τις 00:40, στο οποίο άγνωστος έκανε λόγο για έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας σε περίπου 40 λεπτά. Στο τηλεφώνημα αυτό αναφέρθηκε ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Κατόπιν, ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο ανώνυμος είπε ότι η βόμβα έχει τοποθετηθεί έξω σε τράπεζα, που βρίσκεται κοντά στη Σταδίου επί της Κοραή.

Eιδικές μονάδες των ΤΕΕΜ μετέβησαν άμεσα στο σημείο Ωστόσο, δεν προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη καθώς συμπληρώνονταν τα 40 λεπτά. Όπως λένε από την ΕΛ.ΑΣ., η βόμβα εξερράγη όταν συμπληρώθηκε ο χρόνος των 40 λεπτών.

Πάντως, η περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας, παρέμενε αποκλεισμένη το πρωί του Σαββάτου (03/02) από τις Αρχές.