Παυλόπουλος σε Άγκυρα: Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα επιβάλλουν το διεθνές δίκαιο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα επιβάλλουν τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, έναντι πάντων.

«Οσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή και θα απομονώνεται διεθνώς, υπονομεύοντας, με δική της αποκλειστικώς ευθύνη, την όποια ευρωπαϊκή της προοπτική», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, απονέμοντας τα πτυχία των σπουδαστών της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε εν μέσω της έντασης στα ελληνοτουρκικά και μετά το νέο εθνικιστικό παραλήρημα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων της Τουρκίας έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι εάν συνεχίσει θα «θαφτεί μέσα στη θάλασσα».

Παυλόπουλος: Απομονωμένη η Τουρκία

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως συνεπής υπέρμαχος της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας έχει πια, αντίθετα από την απομονωμένη Τουρκία, την πλήρη και ειλικρινή συμπαράσταση τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για εμάς τους Έλληνες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θεμελιώδης αρχή και υποχρέωση, στον χώρο της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο σεβασμός και η υπεράσπιση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους, έναντι παντός, άρα και έναντι της Τουρκίας», τόνισε ακόμη ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η σε βάθος γνώση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου εκ μέρους των στελεχών των ενόπλων δυνάμεών μας συνιστά κρίσιμο σημείο υπεροχής έναντι άλλων, και ιδίως έναντι των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, τα οποία, δυστυχώς, αναγκάζονται να σύρονται πίσω από ανιστόρητες και ανερμάτιστες θέσεις της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. «Θέσεις οι οποίες, εσκεμμένως ή όχι, συγχέουν την ισχύ του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου με το, δήθεν, “δίκαιο της ισχύος” και το “δίκαιο του ισχυρού”» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!