ΠΑΣΟΚ vs ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκη για τους επίορκους

Το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ έχει μείνει μόνη της στο θέμα του Δημοσίου και ιδιαίτερα των επίορκων επιβεβαίωσε η σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα.

Εκτός από τις δηλώσεις του Β. Βενιζέλου που χαρακτήρισε «μεγάλο αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις το δημόσιο και «δικαίωσε» τις προθέσεις της τρόικας («δεν αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα από μια δημοσιονομική, αλλά από μια διαρθρωτική οπτική γωνία») ζητώντας να προχωρήσουν οι πειθαρχικές και διαδικασίες αξιολόγησης, πηγές της Ιπποκράτους, μιλώντας στην aftodioikisi.gr επέρριπταν ευθύνες στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί «με διάφορες δικαιολογίες που φέρνει δείχνει ότι δεν θέλει να προχωρήσει το θέμα των επίορκων».

Εύγλωττη σιωπή από τη ΔΗΜΑΡ

Να σημειωθεί ότι ούτε από τη ΔΗΜΑΡ ούτε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις Βενιζέλου και τις διαρροές από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, το (έμμεσο) μήνυμα τους προς την Ιπποκράτους είναι σαφές: Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος εκφράστηκε για μία ακόμη φορά η πλήρης στήριξη στο σχέδιο Μανιτάκη, ενώ πηγές της ΔΗΜΑΡ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι ο Φ. Κουβέλης δεν πρόκειται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας (σ.σ. όπως τον είχε προτρέψει νωρίτερα ο Β. Βενιζέλος) καθώς υπάρχουν θεσμικοί εκπρόσωποι (οι υπουργοί της κυβέρνησης) με τους οποίους η τρόικα συναντάται.

Διαβάστε επίσης:

Οι απολύσεις στις συναντήσεις τρόικας, Στουρνάρα, Βενιζέλου

Απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητά τώρα η τρόικα

Δημόσιο: «Παράθυρο» για άμεσες απολύσεις και μη επίορκων

Κεδίκογλου καλύπτει αλλά τα σενάρια επιμένουν

Δημόσιο: «Καρφιά» ΔΗΜΑΡ για υπουργούς της ΝΔ

«Στη γωνία» ΔΗΜΑΡ, Mανιτάκης για τους επίορκους

Σαμαράς- τρόικα: Σύγκλιση για επίορκους, «αγκάθι» οι απολύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΣΟΚ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΗΜΑΡ


Αφήστε μια απάντηση