ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα για την ανεργία δεν είναι «ρουσφέτι»

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως ‘ρουσφέτι’. Ντροπή τους!».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε δημοσιεύματα που «δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις που εξ αντικειμένου υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας».

Σημειώνεται ότι, μολονότι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ δεν κατονομαζει το δημοσίευμα, προφανως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο οδήγησε σήμερα τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να ζητήσει την παραίτηση του του διοικητή του  ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια

Προστιθεται δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας με τη στήριξη 500.000 υφισταμένων θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους και κατά προτίμηση για ανέργους στις οικογένειες των οποίων δεν υπάρχει κανένα εργαζόμενο μέλος (απόλυτη ανεργία).

Στην συνέχεια, αφού αναφερεται ότι η » η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού προϋποθέτει βεβαίως τη μεταφορά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, πόρων από Διαρθρωτικά Ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» υπογραμμίζεται: «Όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο. Ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού».

Διαβάστε επίσης

Προσλήψεις σε δήμους: Κόντρα μέχρις εσχάτων Βρούτση- Κικίλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΑΕΔ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΡ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση