ΠΑΣΟΚ τέλος – προσεχώς Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Την ιδεολογική πλατφόρμα των «58» παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης σε εκδήλωση της Κίνησης στο Περιστέρι. Ο κ. Βούλγαρης δήλωσε πως στα τέλη του Φεβρουαρίου οι «58» θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση των φορέων και κομμάτων που θα αποτελούν το νέο σχήμα, το οποίο θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης και, σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κινείται ιδεολογικά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας να υπερκαλύψει το κενό της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Βούλγαρης ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες με παιδιά, χωρίς κανένα εργαζόμενο, ζητώντας επέκταση του επιδόματος ανεργίας από τους 12 στους 24 μήνες και επέκταση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους και το πολιτικό σύστημα, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης πρότεινε την απεμπλοκή των κομμάτων από το δημόσιο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 που είναι σήμερα σε 200, την αλλαγή του νόμου για την χρηματοδότηση των κομμάτων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου, τη μείωση της κρατικής επιδότησης στα κόμματα και τη διαφάνεια στα οικονομικά τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!