ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για το 25ευρω: Βρείτε τα ισοδύναμα στα «Ζάππεια»

Κλιμακώνει το ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το 25ευρω στα νοσοκομεία. Η Χαριλάου Τρικούπη, με νέα ανακοίνωσή της την Παρασκευή το μεσημέρι, επικαλείται σχετικές αναφορές του υπουργού σύμφωνα με τις οποίες «όχι μόνο δεν αρνήθηκε το θέμα που έγκαιρα του θέσαμε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε Μ. Μ. Ε. έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους «έχοντες και κατέχοντες» θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια».

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό των προσπαθειών του και κυρίως των θέσεων και των προτάσεών του», προτείνει με μία μάλλον σκωπτική διάθεση: «Τα «ισοδύναμα» που επικαλείται ο κ. υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα «Ζάππεια» που χάθηκαν».

Καλεί δε το ΠΑΣΟΚ τον κ. Γεωργιάδη να «σταματήσει λοιπόν να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την φθηνή δικαιολογία ότι η διάταξη αυτή είχε ψηφισθεί πριν από ένα χρόνο» και συμπληρώνει ότι «και άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και είχαν ψηφισθεί στη Βουλή, επανεξετάσθηκαν και άλλαξαν από την ίδια την κυβέρνηση». Ως παράδειγμα δε, φέρει η Χ. Τρικούπη την απόφαση για τη μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων και την πρόσφατη απόφαση για μη περικοπή του ΕΚΑΣ στους βαριά ανάπηρους. «Εκτός», προσθέτει, «εάν επανεξετάζονται μόνο τα θέματα που κρίνει κατά το δοκούν η ΝΔ».

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι υπάρχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το 2014 είναι χρονιά αποκατάστασης αδικιών, πρέπει να το εννοούμε και απόλυτα», αναφέρει ακόμα το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει επί του θέματος: «Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα για τα 110 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, 25ΕΥΡΩ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]