πασοκ-για-οαεδ-ούτε-διαγραφές-ούτε-ματ-703161
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 12.04.2022 | 16:59

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΕΔ: Ούτε διαγραφές ούτε ΜΑΤ, ενίσχυση των ανέργων

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και αναφέρει ότι για το θέμα της μείωσης της ανεργίας η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους.

Αναλυτικότερα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:

«Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Προφανώς θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος.

Και όταν το εγχείρημα σκοντάφτει στην απεργία των εργαζομένων, καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία.

Στο τέλος επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες».