ΠΑΣΟΚ: 12 υπουργοί στις συσκέψεις για την «Αναπτυξιακή Χάρτα»

Με στόχο την εκπόνηση, ουσιαστικά, μιας «Αναπτυξιακής Χάρτας» για κάθε Περιφέρεια, με την οποία θα ορίζονται οι προτεραιότητες, οι στόχοι και τα «εργαλεία» των πολιτικών ανά τομέα αρμοδιοτήτων, ξεκίνησαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, οι συσκέψεις, κατά Περιφέρεια, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, για την καταγραφή και εξέταση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων καθεμίας από αυτές.

Η διαδικασία των συσκέψεων ξεκίνησε σήμερα με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οι επόμενες τρεις παράλληλες συσκέψεις, οι οποίες θα αφορούν στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και κατά τις επόμενες μέρες, διαδοχικά, θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Όπως έγινε και σήμερα, οι συσκέψεις διεξάγονται παράλληλα, με τη συμμετοχή Νομαρχιακών και Περιφερειακών στελεχών του κόμματος, των αντίστοιχων Περιφερειαρχών που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών, ενώ οι υπουργοί επισκέπτονται διαδοχικά τα «τραπέζια» προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τα αιτήματα και τα προβλήματα της εκάστοτε Περιφέρειας και να δώσουν λύσεις και προτάσεις γι’ αυτά.

Η μορφή και ο σκοπός της διαδικασίας των συσκέψεων, η οποία εκτιμάται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως «ευκαιρία» για συντονισμό της δράσης κυβέρνησης-κόμματος-ΚΟ, συμπυκνώνεται στους εξής 4 άξονες: α) Ενημέρωση β) Διάλογος γ) Καθορισμός προτεραιοτήτων και δυνατοτήτων και δ) Επίλυση.

Στις σημερινές συσκέψεις συμμετείχαν 12 υπουργοί και υφυπουργοί: Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης και ο υφυπουργός Π. Ρήγας, η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης και οι υφυπουργοί Θ. Μωραΐτης και Γ. Μανιάτης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης και Σπ. Βούγιας, καθώς επίσης και ο γ.γ. Χ. Τσιόκας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης και ο γ.γ. του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ν. Λίτινας. Επιπλέον στη σημερινή διαδικασία των συσκέψεων συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης.

Αντίθετα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, δεν πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, οι οποίες ωστόσο θα συμμετέχουν στον κύκλο των συσκέψεων της ερχόμενης εβδομάδας.

Τη σύσκεψη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προλόγισε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Μ. Καρχιμάκης, ενώ για την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας ο βουλευτής Β’ Αθήνας Λ. Μίχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!