παρέμβαση-στεφανή-για-τις-αλλαγές-στη-1123699
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.01.2023 | 13:37

Παρέμβαση Στεφανή για τις αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ

«Πρέπει όλοι να προφυλάξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Aλκιβιάδης Στεφανής μετά τις Κρίσεις από το ΚΥΣΕΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Στεφανής τόνισε «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το σημαντικότερο οπλικό σύστημα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι αυτό που στην κρίσιμη ώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά και θα κάνει ένα μέτριο οπλικό σύστημα, εξαιρετικό. Κυρίαρχο στοιχείο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ηθικό του, η εκπαίδευσή του και η πειθαρχία του»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ και την παραμονή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμα χρόνο ο πρώην υφυπουργός Άμυνα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σημαντικός παράγων του ηθικού είναι οι κρίσεις και ο τρόπος με τον οποίον γίνονται. Συνεδρίασαν τα συμβούλια, εισηγήθηκαν, το ΚΥΣΕΑ, πήρε απόφαση και τώρα τα νέα συμβούλια θα έρθουν και θα κρίνουν τους υπόλοιπους αξιωματικούς για την πορεία τους προς το μέλλον. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κρίσεις να έχουν την αίσθηση της δικαιοσύνης. Οι κρίσεις είναι ένα μήνυμα προς όλους ότι κοιτάξτε να δείτε ο εξαιρετικός αξιωματικός τον οποίον είχατε διοικητή, αυτός ο αξιωματικός είναι κρίθηκε σωστά και προχωρεί στο μέλλον».

Ο κ. Στεφανής τόνισε επίσης ότι «πάντα οι κρίσεις είναι σωστές και βγαίνουν μέσα από μία πληθώρα πολύ παραγωγικών στοιχείων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα στελέχη κρίνονται ετήσια και πάρα πολύ αυστηρά. Κρίνονται οι ίδιοι, κρίνεται η επίδοση της μονάδος τους, κρίνονται η διοικητική πορεία του στελέχους, κρίνεται η λογιστική πορεία. Άρα χιλιάδες στοιχεία είναι εκείνα τα οποία καθημερινά εξετάζουν τα στελέχη και τα στελέχη αξιολογούνται».

Αναφορικά με την αποστρατεία του ναυάρχου Λυμπέρη ο κ. Στεφανής είπε:«Ήταν εξαιρετικός. Ο ναύαρχος ήταν παραπάνω από εξαιρετικός. Μάλιστα, είχα κάνει και μια παρέμβαση πριν από μερικούς μήνες, όταν υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα σε βάρος του κ. Λυμπέρη» προσθέτοντας ότι το παράδειγμα ηγεσίας το οποίο δίνει στους άλλους είναι καταπληκτικό.

Όπως υποστήριξε «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα ιερό κομμάτι, όπως και τα Σώματα Ασφαλείας, το οποίο πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να πιστεύουμε σε αυτό, να το αγαπάμε, διότι εκείνες είναι που μας δίνουν το στοιχείο η χώρα να πορευθεί μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Θα πρέπει να απομονώσουμε τις Ένοπλες δυνάμεις από φωνές οι οποίες αφορούν σε κρίσεις, σε σχόλια, σε λοιδορίες».