παρέμβαση-εισαγγελέα-για-την-ανάρτησ-1143227
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.02.2023 | 19:33

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση Πολάκη – Ποια αδικήματα θα διερευνηθούν

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά. Ταυτόχρονα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν σειρά αναρτήσεων στις οποίες γίνονται αναφορές σε δικαστικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου, ενώ, για την ανάρτηση Πολάκη, η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ανακοίνωση Δικαστών και εισαγγελέων

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με δριμεία ανακοίνωση της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα και ζητάει άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας.