Δευτέρα
18
Σεπτέμβριος
Back

Παραιτείται ο Αποστολάκης για τον Κασσελάκη; Τι αποκαλύπτει ο ναύαρχος

Για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μάλιστα αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης να λυθεί το κοινοβουλευτικό ζήτημα με την παρουσία του στη Βουλή.

«Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε και τόνισε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων».

Για το ενδεχόμενο να παραιτηθούν επιλαχόντες του Επικρατείας για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ανέφερε… «Νομίζω ότι είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει το ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτομάτως θα δοθεί και η λύση για αυτό. Για αυτό το ζήτημα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό, ο οποίος θα παίρνει τη θέση του ή αν θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω. Ξέρω ότι αν προκύψει και όταν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα. Θα μου επιτρέψετε να μην την κάνω αυτή τη συζήτηση, είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Το πώς πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Ωστόσο, εγώ εκείνο που σας λέω είναι ότι θα υπάρξει αμέσως λύση».

«Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να διαφαίνεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον»

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε για την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας χαρακτηριστικά… «Θυμάστε ότι όταν ξεκίνησαν οι εσωτερικές εκλογές για την επιλογή του προέδρου του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, το ενδιαφέρον ήταν χαμηλό θα έλεγε κανείς. Δηλαδή οι εκτιμήσεις μίλαγαν για μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι θα φτάνανε στις κάλπες για να εκτελέσουμε το τυπικό καθήκον. Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να διαφαίνεται ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυξήθηκε και αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα. Οταν εμφανίστηκε ο κ. ο Κασελάκης είπα ότι είναι μία μία υποψηφιότητα η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένα καινούργιο ενδιαφέρον, ένας νέος άνθρωπος ο οποίος φέρνει καινούργιες, καινούριες ιδέες, καινούριες απόψεις τέλος πάντων ένα καινούριο κλίμα».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να σας πω λογικά εάν ο στόχος όλων ήταν να βρεθεί μία λύση και να επιλέξουμε έναν αρχηγό, τα αποτελέσματα αυτά και η διαφορά αυτή που έχει προκύψει σαφώς καταδεικνύει ποια είναι η επιθυμία του κόσμου. Είναι αρκετά μεγάλη διαφορά. Σε μια λογική λοιπόν διαδικασία θα έπρεπε να δεχτούμε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ότι η διαφορά είναι τέτοια που ο κόσμος αποφάσισε. Από κει και μετά, εφόσον η κ. Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί, μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία. Φοβάμαι ότι θα υπάρχουν λίγο λίγο πιο έντονες αντιπαραθέσεις. Ήδη ξεκίνησε με τις δηλώσεις τις χθεσινές.

«Ο κόσμος έχει ένα ένστικτο»

Ρωτήθηκε και για τη δήλωση Αχτσιόγλου περί θολών νερών λέγοντας χαρακτηριστικα… «Καταρχήν ο κόσμος έχει ένα ένστικτο και όλοι αυτοί που ήρθαν να ψηφίσουν το κάνανε με κάποιο. Με κάποιο τρόπο επέλεξαν το τι θα ψηφίσουν. Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό ήταν πρόχειρο ή σε θολά νερά ή όλα αυτά, δεν ξέρω αν θα πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάνεμε μία πρόθεση συνεννόησης σε ένα καλό κλίμα. Ας προβάλλει ο καθένας τις θέσεις του.

Αλλά επειδή αύριο το κόμμα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν κόμμα και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, δεν πρέπει να προκύπτουν τέτοια. Και καλώ όλους και προτρέπω όλους να διατηρηθεί ο πολιτικός πολιτισμός και να μην ξεχάσουμε ότι όλοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα, ότι οι βασικές γραμμές είναι ίδιες. Ότι απλά εδώ γίνεται μια διεκδίκηση ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος και δεν είναι για να καταθέσουμε θέσεις διαφορετικών κομμάτων ή διαφορετικών απόψεων.

Επομένως, καλό θα είναι προκειμένου και οι ψηφοφόροι και τα μέλη και όλοι οι φίλοι του κόμματος να μην βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να έρχονται να πρέπει να επιλέξουν μεταξύ ακραίων αντιθέσεων, να πάνε τα πράγματα με ένα ομαλό τρόπο. Νομίζω ότι ο κ. Κασελάκης το δήλωσε ότι θέλει να συνεννοηθεί με όλους, θέλει να μιλάει με όλους. Η επόμενη μέρα είναι για όλους. Θεωρούμε ότι όσο πιο πολύ είναι μέσα στο κόμμα, όσο πιο πολλές απόψεις υπάρχουν, γιατί οι θέσεις είναι συμπληρωματικές του ενός με τον άλλο, δεν είναι αντίθετες».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!