Παππάς: Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΜΜΜ είναι εγκληματικές

Ως εγκληματικές χαρακτηρίζει τις ευθύνες και την αμέλεια που έχει δείξει το Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μετά την πρωινή του επίσκεψη στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ.

Ο ίδιος τονίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 270 οχήματα στα αμαξοστάσια, τα οποία με μερικές μικροεπισκευές είναι σε θέση να «βγουν στον δρόμο» και να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι παρόλο που υπάρχουν κι άλλα οχήματα, τα οποία είναι ήδη έτοιμα, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε προσωπικό (οδηγούς), με αποτέλεσμα οι πολίτες να στερούνται των υπηρεσιών.

Τι πρότεινε μετά την επίσκεψή του

Μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής, εξέφρασε μια σειρά προτάσεων που μπορούν να τεθούν σε ισχύ, για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς πρότεινε:

  • Την άμεση άρση των αποσπάσεων οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία,
  • Την γρήγορη επισκευή των σχεδόν 300 οχημάτων,
  • Τη διακήρυξη ενός γρήγορου διαγωνισμού – προκήρυξης για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, οδηγοί και μηχανικοί, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο και
  • Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα 750 λεωφορεία, τον οποίο χωρίς κανένα λογικό λόγο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!