Παππάς: Να καταθέσουν στην προανακριτική Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης, Παπαδάκου

Στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι κ.κ. Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης όπως και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς λίγο προτού ξεκινήσει η εξέταση του ιδίου κατόπιν αιτήματος Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ.

Η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας αφορά την υπόθεση του διαμοιρασμού δικαστικών εξόδων για νομικές εκκρεμότητες ανάμεσα στον Σαμπύ Μιωνή και εκδότη, για την οποία υπήρξε αρχικώς διαμεσολάβηση της κυβέρνησης Σαμαρά (2013) και αργότερα, το 2016, διαμεσολάβηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» προσπάθεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) να διευρύνουν το κατηγορητήριο εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για άσχετες υποθέσεις και παρά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που επισημαίνει ότι η Προανακριτική για την Novartis δεν μπορεί να ρωτά τους μάρτυρες για άσχετα θέματα. Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ζητώντας να κληθούν και οι κ.κ. Σαμαράς, Παπασταύρου και Φιλιππάκης:

«Σ’ αυτήν την προανακριτική η πενία επιχειρημάτων της πλειοψηφίας κατεργάζεται ανοησίες. Από το 2013 ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνής να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό δικαστικών εξόδων.

Για να σώσει οποιαδήποτε εναπομείνασα υποψία αξιοπιστίας αυτή η Επιτροπή, πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά και τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρων των δύο πλευρών καθώς και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει: «Είμαστε σε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα φάση και νομίζω ότι η εξελισσόμενη προσπάθεια για ανακατασκευή του κατηγορητηρίου αποτελεί μία ομολογία ήττας και μία παραδοχή ότι η ιστορία της Novartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν.  Η ιστορία της Novartis  είναι ένα σκάνδαλο , ένα διεθνές σκάνδαλο, και στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει η διερεύνησή του».

Σημειωτέον πως ο Ν. Παππάς κλήθηκε στην προανακριτική ως μάρτυρας έπειτα από κατάθεση που έδωσε ο Σαμπύ Μιωνή στην διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι το 2016 συναντήθηκε στο Μαξίμου με τους κ.κ. Παπαγγελόπουλο και Παππά για το θέμα του διαμοιρασμού των εξόδων σε δικαστική διαφορά που είχε με τον εκδότη Φιλιππάκη. Συγχρόνως όμως ο κ. Σαμπύ κατέθεσε πως η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια διαμεσολάβησης ήταν το 2013 όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέθεσε τον σχετικό ρόλο στον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΠΠΑΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]