Παππάς: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

Στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και της οικονομίας απέναντι στις κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις που φέρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού και στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στην προσπάθεια της Πολιτείας με προτάσεις, όπως αυτές που βοήθησαν να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συμπληρώνοντας πως «μέσα σε αυτή την κρίση, μας δίνεται η δυνατότητα να σκεφτούμε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ένα ισχυρό και καθολικό σύστημα δημόσιας υγείας. Ελπίζουμε μετά το πέρας αυτής της περιόδου να μην επανακάμψουν λογικές για απολύσεις γιατρών ή κλείσιμο νοσοκομείων, να πάμε στο «όλοι μαζί πιο δυνατοί» από το «o σώζων εαυτόν σωθήτω»».

Όσον αφορά τον τομέα της οικονομίας, με πρόσφατα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στο δ’ τρίμηνο του 2019, ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αυτή την ώρα απαιτείται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας πολύ ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, με μείωση των πλεονασμάτων, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούσε, τα οποία σημαίνουν δαπάνη 4 δισ. ευρώ για φέτος και του χρόνου και διπλάσια απόδοση στην οικονομία, καθώς και η εφαρμογή ενός πακέτου μέτρων πάνω στις συντεταγμένες που ήμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε το Μάιο του 2019» Για να προσθέσει: «Υπάρχει τρόπος να μην αφήσουμε τον κορωνοϊό να έχει μόνιμα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία μας, αρκεί να αποστούμε από δόγματα οικονομικής πολιτικής τα οποία δυστυχώς βασάνισαν την οικονομία μας τα προηγούμενα χρόνια».

Σε σχέση με την τρέχουσα προανακριτική, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «η Επιτροπή δεν μπορεί να πάει βήμα παρακάτω αν δεν καλέσει για κατάθεση τον κ. Σαμαρά και τους δικηγόρους των δύο πλευρών, καθώς οι συναντήσεις και οι συμφωνίες που έφτιαξε ο κ. Σαμαράς υπήρξαν από όσο φαίνεται μόνο για να προστατεύσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Παπασταύρου και Μιωνή. Θα είναι ντροπή και πολιτική θρασυδειλία εκ μέρους του ίδιου του κ. Σαμαρά αν δεν πάει να καταθέσει».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΠΠΑΣ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!