Παππάς: Αξιοποίηση “μαξιλαριού”, χαμηλότερα πλεονάσματα και στήριξη απασχόλησης

Την ανάγκη μιας μεγάλης δημόσιας παρέμβασης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, ανέδειξε, σε συνέντευξή του στο Open και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς. «Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, η οικονομία χρειάζεται τουλάχιστον πέντε δισ. ευρώ ανά έτος για φέτος και του χρόνου. Τα πράγματα δεν είναι αστεία και δεν θα λυθούν με ημίμετρα. Χρειάζεται αξιοποίηση του «μαξιλαριού», χαμηλότερα πλεονάσματα, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, όπως η δική μας διακυβέρνηση υλοποιούσε, στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, για τα δημόσια έργα υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, κυρίως ευρωπαϊκή, υπάρχει επιστροφή χρημάτων στο δημόσιο για κάθε ευρώ που επενδύεται, δύνανται να δημιουργήσουν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν συνολικά την παραγωγικότητα της οικονομίας. Ως προς τη στήριξη των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας, ανέφερε πως σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα είναι υψηλότερο αφού θα έχουμε «νέα εκτόξευση της ανεργίας, νέες υποχρεώσεις για το δημόσιο από το ταμείο ανεργίας και απώλεια εσόδων από επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συμβάλλουν στη μη διάδοση και διασπορά του ιού, ζητώντας: «Να εξεταστεί το ενδεχόμενο, οι πρώτες ύλες αυτών των προϊόντων να εισάγονται από το υπουργείο Υγείας, μέσω των φορέων που έχει ενεργοποιήσει και εισάγει φάρμακα, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι προσβάσιμα στον κόσμο, σε ανθρώπινες τιμές. Η αισχροκέρδεια είναι ανήθικη και θα πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει σε διατίμηση σε αυτά τα αγαθά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!