Παπαδημούλης: Προτεραιότητα η έξοδος από τα μνημόνια

«Η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η απόδοση δικαιοσύνης είναι και αυτό ένα σημαντικό καθήκον, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικός στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», χαρακτηρίζοντας ως «την πιο σημαντική είδηση για τη χώρα» την αναβάθμιση -κατά δύο μονάδες- της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «ο πιο συντηρητικός» οίκος Moody’s «προεξοφλεί καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και θεωρεί ότι το αποθεματικό μαξιλάρι, που έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί και ήδη υλοποιείται με την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup, τον Ιούνιο του 2017, είναι επαρκές, για να δώσει εκείνες τις εγγυήσεις, μαζί και με την καλή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών δημόσιων οικονομικών, ότι τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει ιδιαίτερο ρίσκο, ούτε για την πορεία της οικονομίας ούτε για τα νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά».

«Νομίζω ότι θα πρέπει και για το κόμμα μου, τον ΣΥΡΙΖΑ, και για την κυβέρνηση Τσίπρα να παραμείνει πρώτη προτεραιότητα η έξοδος από τα μνημόνια η βιώσιμη ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΟΔΟΣ, ΠΑΠΔΗΜΟΥΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!