Παπαδημητρίου: Θα αφήσω στο Μητσοτάκη τον «έλεγχο αλλαγής» του Δημοσίου

Απαντώντας σε προσωπική ερώτηση για τους πρώτους μήνες της εμπειρίας του στη δημόσια διοίκηση, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου παραδέχτηκε, συγκρίνοντας με την θητεία του στις ΗΠΑ, ότι οι διάφορες είναι μεγάλες.

Ο ίδιος με νόημα σημείωσε ότι θα αφήσει το έργο «αλλαγής νοοτροπιών στη Δημόσιο σε πιο έμπειρους πολιτικούς». Και την αναφορά του, φρόντισε να την συνδέσει με το όνομα του  Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο λίγη ώρα νωρίτερα, στην διάρκεια της εκδήλωση του Economist, είχε μόνο μια ψυχρή χειραψία.

Εξάλλου μιλώντας στο Economist, o υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο θέμα του Ελληνικού αναφέροντας ότι εχει «κολήσει» σε θέματα δασολογίου. Όπως τόνισε είναι αισιόδοξος για την προώθηση του σχεδίου. Μάλιστα σημείωσε οτι θα έχει συναντήσεις με τον ceo της Lamda.

Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μάλιστα όπως είπε ο νέος υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ειπναι επενδυτής ο ίδιος στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι πτυχές της πολιτικής Τραμπ μπορεί να αποδειχτούν θετικές όπως η επένδυση σε δημόσια έργα ή η αύξηση των ημερομισθίων με τη στήριξη της εργασίας είπατε ανάδειξη της σημασίας τιυ κράτους. Μάλιστα Γ ενδεχόμενη αυξηση των μισθών μπορει μα οδηγήσει σε αύξηση εισαγωγών απο όπου μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας απέναντι στις απαιτήσεις των θεσμών για ψήφιση μέτρων που αφορούν την περίοδο μετά το 2018.

Ο κ. Παπαδηνητρίου σημείωσε οτι «δεν μπορούν να ψηφιστούν μετρα που αφορούν περίοδο μετά απο δυο χρόνια που βασίζονται μάλιστα σε εκτιμήσεις του Δ.Ν.Τ, ειδικά όταν το Ταμείο στις προβλέψεις του αποδείχτηκε εντελώς λάθος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!