πανδημία-επαφές-τσίπρα-με-αρχηγούς-κο-845795
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.11.2021 | 10:23

Πανδημία: Επαφές Τσίπρα με αρχηγούς κομμάτων-δημάρχους για σχέδιο δράσης

Πρωτοβουλία για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναλαμβάνει, μέσα στην εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα συνομιλήσει  με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τάξου, με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. προκειμένου όλοι μαζί να συνεισφέρουν στο θέμα της πανδημίας.

Η Κουμουνδούρου μεταδίδει ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν κρύβει πίσω της κάποιο σχέδιο «καπελώματος» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο την πρόθεση του  Αλέξη Τσίπρα να συνεισφέρει δημιουργικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από τη στιγμή που -όπως λένε οι συνεργάτες του – «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τηλεφωνήσει στον γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον  γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Επίσης με τον  Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των μεγάλων δήμων της χώρας.

Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που θα τεθούν για συζήτηση είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ, καθώς οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών μιλούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Επίσης τίθεται θέμα αναζήτησης χώρων για νέες αίθουσες διδασκαλίας να σπάσουν πολυάριθμα τμήματα εκεί που υπάρχουν.

Ακόμα, πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μαζί με όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα που φιλοξενούν πολλά παιδιά.