παίζει-με-το-χρόνο-και-τα-νεύρα-όλων-στο-658964
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.10.2021 | 10:45

Παίζει με το χρόνο και τα νεύρα όλων στο ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου- Πότε ανακοινώνει

Με την αγωνία αλλά και τα νεύρα όλων στο ΚΙΝΑΛ παίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, για τον οποίο η aftodioikisi.gr έγραψε από προχθές ότι θα είναι υποψήφιος. Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη. Θα επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Χθες, αν και πολλοί το περίμεναν, δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει την απόφασή του. Θα είναι υποψήφιος. Το γράφει ως βέβαιο και στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Όμως, από το περιβάλλον του έλεγαν ότι δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Και απέδιδαν σε «βιαστικούς» τα τηλέφωνα που δέχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της κεντρικής επιτροπής για να διαπιστωθεί αν είναι πρόθυμα να υπογράψουν τη δήλωση υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου.

Από χθες το απόγευμα, στο Κίνημα Αλλαγής όλοι μιλούν με όλους. Και όλοι θεωρούν βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος.  Στα επιτελεία των υποψηφίων πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων. Ο προεκλογικός χάρτης της αναμέτρησης έχει αλλάξει εντελώς. Τίποτα δεν είναι ο ίδιο. Οι μετακινήσεις και οι αλλαγές ισορροπιών έχουν να κάνουν και με πολιτικές και με προσωπικές σχέσεις.

Η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην προεκλογική μάχη αναμένεται να της προσδώσει ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να επιδράσει θετικά στη συμμετοχή του κόσμου, να εξελιχθεί η διαδικασία σε πολιτικό γεγονός. Ωστόσο πολλά θα κριθούν από την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, με βάση το κλίμα που υπήρξε χθες στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων, να διατηρηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Τα πάντα, τις τελευταίες ώρες στο Κίνημα Αλλαγής κινούνται στον αστερισμό των ανακοινώσεων του Γιώργου Παπανδρέου και των δηλώσεων όλων των υποψηφίων (πλην Β. Κεγκέρογλου) ότι δεν θα αποσυρθούν από τη διαδικασία. Μένει την Πέμπτη που θα ανακηρυχθούν και επίσημα οι υποψήφιοι να αποδειχθεί πόσοι θα αντέξουν.