π-ψωμιάδης-σε-aftodioikisi-gr-αν-με-διαγράψουν-θα-πά-410389
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.01.2018 | 15:16

Π.Ψωμιάδης σε aftodioikisi.gr: Αν με διαγράψουν θα πάω σε άλλο κόμμα

Έτοιμος να μετακινηθεί σε άλλο κομματικό φορέα σε περίπτωση διαγραφής του, από τη ΝΔ, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του, στην aftodioikisi.gr, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην συνέντευξη του, αφήνει αιχμές κατά του κ. Αυγενάκη, ενώ δηλώνει ότι θα παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Π. Ψωμιάδη.

Ερ: Κύριε Ψωμιάδη, φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει, διαβάσει τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στην Καβάλα με τις οποίες προαναγγέλλει διαγραφή σας από το κόμμα…

Π.Ψ: Τη διάβασα.

ΕΡ: Και τι απαντάτε;

Π.Ψ: Ότι κανείς δεν μπορεί να με διαγράψει από το πολιτικό μου σπίτι. Πόσο μάλλον ο κ. Αυγενάκης που είχε διαγραφεί το 2010 από τη ΝΔ για δηλώσεις του εναντίον του τότε προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή, θα με διαγράψει ο διαγραφείς; Να γνωρίζουν όλοι αυτοί που σκέφτονται κάτι τέτοιο ότι τους λαϊκούς ηγέτες τους διαγράφει μόνο ο λαός.

ΕΡ: Σε περίπτωση διαγραφής σας θα δημιουργήσετε όπως παλαιότερα το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ή συντετμημένα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., κάποιον νέο φορέα;

Π.Ψ: Δεν νομίζω ότι ο χώρος έχει ανάγκη από νέους φορείς. Μπορεί να πάω σε κάποιο από τα υπάρχοντα κεντροδεξιά σχήματα εντός ή εκτός Βουλής.

ΕΡ: Ποια εννοείτε;

Π.Ψ: Όλα αυτά που ανήκουν στην μεγάλη πολιτική οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Υπάρχουν τα κόμματα του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και του Πάνου Καμμένου και του Βασίλη Λεβέντη. Υπάρχουν επίσης και κάποια μικρότερα.

ΕΡ: Ποια είναι η άποψη σας για τη θέση της ΝΔ για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ;

Π.Ψ: Στεναχωριέμαι που η ΝΔ δεν έχει ξεκάθαρη θέση. Αλλά λέει η επίσημη ΝΔ, άλλα λέει η Ντόρα Μπακογιάννη. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ έχει αλλάξει τρεις φορές θέση. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξει σύντομα σε μία θέση το κόμμα μου που θα λέει ότι είναι εναντίον της χρήσης του όρου Μακεδονία και παραγώγων του στο όνομα των Σκοπίων. Εγώ είμαι σταθερός. Λέω ότι το όνομα Μακεδονία δεν πωλείτα, δεν νοικιάζεται, δεν το διαπραγματευόμαστε.

ΕΡ: Θα πάτε στο συλλαλητήριο της Αθήνας;

Π.Ψ: Θα είμαι εκεί από το Σάββατο.

ΕΡ: Θα μιλήσετε;

Π.Ψ: Αν μιλήσω θα παραμείνουν όλοι εκεί για πολλές ώρες.