«Όχι 31 μελών της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - Ανάμεσά τους και ο Κουβέλης - Ποιοι διαφωνούν - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

«Όχι 31 μελών της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ – Ανάμεσά τους και ο Κουβέλης – Ποιοι διαφωνούν

Τη διαφωνία τους για την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του.

«Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια αποκόμισης ανταλλαγμάτων “από όπου ήθελε προκύψει” σήμερα προωθεί – χωρίς προσφυγή στο διαρκές συνέδριο του κόμματος – την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρουν τα 31 μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

«Η πρόταση αυτή μεταλλάσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά αφού: αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της, ακυρώνει τη μέχρι τώρα στάση της κάθετης αντίθεσης σε μια κεντροαριστερά που στην ουσία είναι παραδομένη στη στρατηγική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της που ρητά αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που η στάση τους ορίζεται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνεται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πρόταση αυτή συνιστά επιδίωξη τεχνικής συγκόλλησης και όχι δημιουργίας μιας πολιτικής προοδευτικής συμπαράταξης που αντιπαρατίθεται στο νεοφιλελευθερισμό. Ζητούν να συνέλθει το Διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις», καταλήγει η δήλωση.

Τα 31 μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ είναι:

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ,

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,

ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ,

ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ,

ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ,

ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ,

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ,

ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,

ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,

ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ,

ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ,

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ,

ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ,

ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ),

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ,

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ,

ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ,

ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ,

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!