ΟΣΥΑΠΕ: Στάση εργασίας εναντίον ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

Σε πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Μάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Η Ομοσπονδία αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» σημειώνοντας ότι «είναι ένα νομοσχέδιο, που προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών και στην λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τη λογική κόστους – οφέλους», προσθέτει η ΟΣΥΑΠΕ τονίζοντας ότι «ο σχεδιασμός των τεχνικών έργων, η ιεράρχηση, η εκπόνηση των μελετών, η εκτέλεση και η επίβλεψη μόνο εάν γίνεται μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό και φορέα, μπορεί να βάζει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κ.λπ.».

Η ΟΣΥΑΠΕ απαιτεί την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, την διόρθωση άλλων και επαναφέρει τα αιτήματά της για άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς και τις παρακάτω προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει καταθέσει:

• Για την άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των τεχνικών υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κ.λπ.) των περιφερειών.

• Για τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης εντός έδρας των ελεγκτικών μηχανισμών των περιφερειών, για την αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας και αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης, στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

• Για διεύρυνση της ρύθμισης του άρθρου 167 του ν. 4483/2017 (για τις κατασκηνώσεις) για την δυνατότητα κάλυψης των εξόδων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις περιφέρειες.

• Για ρύθμιση για την πληρωμή των αποζημιώσεων των εργαζομένων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες διαχείρισης των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Δυτική, την Ανατολική Αττική (15η Νοέμβρη 2017 και 23 και 24 Ιούλη 2018) και άλλες ΠΕ της χώρας.

• Για άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, χωρίς περιορισμούς κλάδων και κατηγοριών. Για διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια, με συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.

• Για κατάργηση των περιορισμών στην κινητικότητα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΣΥΑΠΕ, ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!