ομολογία-οικονόμου-η-παρακολούθησ-1108075
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.12.2022 | 12:09

«Ομολογία» Οικονόμου: Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σχετίζεται με την Καϊλή

Αναταραχή στην κυβέρνηση και πλήρης κατάρριψη του αφηγήματός της προκαλεί η ομολογία του Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με την «νόμιμη επισύνδεση» του Νίκου Ανδρουλάκη και την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε εάν η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετίζεται με την εν εξελίξει υπόθεση της κυρίας Καϊλή, η οποία κρατείται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate.

«Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε αυτούς τους συνειρμούς» παραδέχθηκε ο κ. Οικονόμου.

H συγκεκριμένη αποστροφή Οικονόμου καταρρίπτει πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο το Μαξίμου επιχείρησε να προωθήσει έμμεσα μετά την σύλληψη της Καϊλή. Το αφήγημα έκανε λόγο ότι… η παρακολούθηση Ανδρουλάκη είχε να κάνει με την υπόθεση της Καϊλή.

Η κυνική παραδοχή ότι αυτό δεν είναι ακριβές φανερώνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε για άλλους λόγους -«εθνικής ασφάλειας» τους χαρακτήρισε η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε ποτέ αυτούς τους συνειρμούς (σ.σ. περί συσχέτισης των υποθέσεων Ανδρουλάκη και Καϊλή). Να ρωτήσετε αυτούς που τους κάνουν. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε κυριακάτικες εφημερίδες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.