Ομιλία Καραμανλή -Τα μηνύματα πριν τις κάλπες και η αυτοκριτική

Χρειάστηκε να περάσει μία δεκαετία προκειμένου να υπάρξει μία ομιλία του κ. Καραμανλή καθώς από το μακρινό 2009 έως και σήμερα, αρκέστηκε σε κάποιες «παρεμβάσεις», με την πιο ηχηρή να αφορά το δημοψήφισμα του 2015 όπου είχε προτρέψει τον κόσμο να στηρίξει τη θέση της ΝΔ υπέρ του «Ναι».
Με μία ομιλία στη Θεσσαλονίκη με πολλούς συμβολισμούς , με αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος αλλά και με μηνύματα συστράτευσης, 12 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε με θερμά λόγια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης. «Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα θέμα το οποίο «πόνεσε» εκατομμύρια Έλληνες. «Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.
«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος, εθνικό, παραταξιακό, προσωπικό». Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια».
Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορές και στα υπόλοιπα εθνικά θέματα τα οποία έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο. «Απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα», ενώ τόνισε ότι «πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον», επισημαίνοντας πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΜΙΛΙΑ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!